Kamu Kurumları

BOZYAKA EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ KAPATILMASIN

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapatılmasının ilçemizde ve bölgemizde çok ciddi telafisi imkansız sıkıntılara sebep olacağından esnafın ve bölge sakinlerinin istekleriyle mağduriyet oluşmadan yöneticilerimize sesimizi duyurmak adına, bölgemiz ve ilçemiz sakinleri,bakkalı,muhtarı,kahvecisi,imamı,eczacısı,büfecisi,optikçisi, manavı vs. bütün halkıyla hastanemizin kapatılmaması için kamuoyu oluşturmak, sesimizi duyurmak için imza kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Saygılarımızla.

Zama sessiz kalma

Üreticiyi zora sokan Türkşeker fabrikalari, özel şeker fabrikalarina bizi mecbur ediyor sürekli fiyat artişi üreticiye ve tüketiciye yansıyor kazan 10 veya 15 kışı soyguna dur deyin ithalatin onu açılsın stokcular zarar etsin… tek başımıza değil hep beraber sesimizi duyuralım

İmzala

Seydişehir taraşçı mahallesine doğal gaz gelmesini istiyorum

Günümüzün önemli ihtiyaçlarından olan ve Konya ili Seydişehir ilçesinde kullanılan ve Selçuk gaz dağıyım şirketi tarafından yürütülen hizmetin mahallemize de getirilmesini istiyorum

İmzala

İmza kampanyası daha sonra tekrar başlatılacaktır.

Geçersiz Kampanya. Error 500

İmzala

LearnEASYFun-JOBS - Mesleklere Saygı Duyuyorum !

eTwinning “LearnEASYfun-JOBS" Projesinin amacı 4-11 yaşlarında ki çocuklara farklı özellikler gösteren mesleklerin eğlenilerek ve basit şekilde öğretilmesidir. Bundan ötürü 4-11 yaş grubunda ki çocuklarda meslek bilincinin oluşmaya başladığı bu dönemin çok iyi şekilde değerlendirilmesini ve bu aşamada eğlenerek ve kolay şekilde meslekleri tanıtmayı amaçlanmaktadır. Bu kapsamda tüm mesleklere saygı duymak ve kutsallığını benimsetmek amacıyla imza kampanyası başlatılmıştır.Saygılarımızla…LearnEASYfun-JOBS Proje Ekibi

Adana Havalimanı olarak devam etsin

.Adana Şakirpaşa Havalimanı işlevine devam etsin. Türkiye'nin büyük şehrine destek olan havalimanı devam etmeli.

İmzala

Konya bosna hersek mah. Ulu cami imami sn Hasan bakırcı hocanin yanindayiz yanliz degilsin hocam

Konya bosna hersek mah ulu camii imami sn Hasan bakırcı nin kendi isteği dişinda zoraki olarak tayin edilmesini istemiyoruz hasan bakırcı hocam yanlız değilsiniz sizi bırakmayacağız.

28 Kasım ULUSAL BAYRAK GÜNÜ OLSUN

28 Kasım 1919 - Kahramanmaraş'ta Ulucamiiden kaleye türk bayrağımızı dikmek için akın eden ecdadımızın tarihe yazdığı destanın adı.Türk tarihinde 28 Kasım 1919' da olduğu gibi ,bayrağın vatanla, milletimizle,dinimizle, manevi değerlerimiz ile bütünleştiği böyle bir emsalsiz örnek bulunmamaktadır.Kahramanmaraş'ın kurtuluşunda Avukat M.Ali Kısakürek'in yazmış olduğu " Alemi İslama hitap" cümlesiyle başlayan beyanname ve o gün yaşayan ecdadımızın vatanlarına milletlerine ve bizlere , kendilerinden sonra gelecek olan nesillere,özgür bir vatan bırakabilmek için yaptıkların bu mücadelenin , biz Türkiye'nin her yerinde bu vatanda doğan her çocuğumuzun, bu topraklarda yaşayan her vatandaşımızın bu destanı bilmesini ve bu destanı layıkıyla öğrenmelerini amaçlıyoruz.Kahramanmaraş Kültür Tarih Sanat Araştırma ve Geliştirme Derneği (MAKSATDER) olarak bu büyük gün için imza kampanyası başlattık. Bu imzalarımızla TBMM 'de bu günün ULUSAL BAYRAK GÜNÜ olarak ilan edilmesini istiyoruz.

İmzala

Üniversite mezunu işçiler olarak, gerekli yasal düzenlemenin yapılarak statü değişikliği ile memur kadrolarına geçirilmesi

ilindiği üzere Kamu Kurum, Kuruluşlarında, Belediyelerde ve KİT’lerde işçi ve memur statüsündeki personeller ile işler yürütülmektedir. Memur statüsünde değerlendirilenler unvanlarını kullanmakta ve çalıştıkları yerlerde şef, müdür, müdür yardımcısı gibi makamlara yükselebilmektedirler. Buna karşın işçi statüsünde değerlendirilenler ise terfi ve görevde yükselme gibi özlük haklarından faydalanamamaktadırlar. Üniversite mezunu olmamıza rağmen işçi statüsünde olduğumuzdan dolayı çalıştığımız kurum bizi istediği yerde ve pozisyonda işçi olarak çalıştırmakta bununla birlikte memur statüsünde çalışan personeller ise meslek ve unvanı gereği olan müdürlüklerde ve pozisyonlarda çalışmaktadırlar. Üniversite mezunu işçiler olarak tayin, nakil, geçici görev gibi özlük haklarından faydalanamadığımız gibi mesleğimiz konusundaki toplantılara, seminerlere, eğitimlere yalnızca işçi olduğumuzdan dolayı katılamamaktayız. Bu tip organizasyonlara katılma taleplerimiz memur olmadığımızdan dolayı kurum tarafından reddedilmektedir. Biz üniversite mezunu işçiler arasında, başka bir kuruma tayin ve atama durumu olmadığından eşlerinden ve çocuklarından ayrı yaşayanlar bulunmaktadır. Bugüne kadar verilen her türlü görevi layıkıyla yerine getiren üniversite mezunu işçileri memuriyet kadrolarına alarak haksızlığın önüne geçilmelidir. Böylelikle yapılan haksızlık uzun bir aradan sonra düzeltilmiş ve aynı eğitimi almış personeller arasındaki farklılıklar da kalkmış olacaktır. Üniversite mezunu işçiler olarak, gerekli yasal düzenlemenin yapılarak statü değişikliği ile memur kadrolarına geçmemiz gerekliliğini ve mağduriyetimizin giderilmesi hususunu;Saygılarımızla bilgilerinize arz ederiz.

İmzala

çarşıya cikamayan askerlerin izinleri şafaktan düşsün

çarşıya cikamayan askerlerimizin izin günleri şafaktan düşsün.

Jeoloji Mühendisleri yıllardır kadro bekliyor

Ülkemiz gibi aktif tektonik bir kuşakta yer alıp doğalafetlerden su sorununa kadar birçok hayati problemin bulunduğu bir coğrafyada; yer altı suları, maden potansiyeli, kütle hareketleri, depremler gibi birçok alanda çalışmalar yürüten Jeoloji Mühendislerinin diğer mühendisliklerle kıyaslanınca neredeyse hiç kadro alamaması sayısı her geçen gün azalan mutsuz ve umutsuz meslektaşlarımıza derin bir üzüntü vermektedir. 2020 yılı KPSS sonuçlarının açıklanmasının akabinde 2020/2 merkezi atamasında Jeoloji Mühendisliği kadrolarına hiç yer verilmemiştir. Başlıca çalışabileceğimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası, AFAD, Kara Yolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, il Özel İdareleri ve Belediyeler gibi kurumların bir elin parmaklarını geçmeyen sayıda kadrolar açması; Devlet Su İşleri gibi Jeoloji Mühendislerine fazlasıyla ihtiyaç duyulup istihdam edilebileceğimiz kurumların sadece 3 Jeoloji Mühendisi kadrosu açması kabul edilebilir bir durum değildir. 2020/7 merkezi atamasında Ziraat Mühendisleri için 300’ün üstünde kadro açılması, hakeza önceki dönemlerde Orman Mühendisleri için 1000lere ulaşan kadrolar Jeoloji Mühendisleri için yıllardır açılmamıştır. 2018-2020 yılları arasındaki merkezi atamalarda sadece 18 Jeoloji Mühendisi kadrosu açılmıştır. Bu durum özellikle su sorunu ve doğal afetlerle mücadelede hayati öneme sahip mesleki disiplinlerden olan yer bilimlerinin görmezden gelinmesiyle giderek büyümektedir.Özellikle Elazığ-Malatya depreminden sonra tetkik sürecinde yeterli mühendis olmayışından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevre illerden bölgeye Jeoloji Mühendisleri görevlendirilmiştir. Devlet Su İşleri tarafından kontrolleri gerçekleştirilmekte olan binlerce kaçak kuyunun tespitinde ve yapılması planlanan yer altı barajlarının inşasında Jeoloji Mühendislerine çok önemli görevler düşmektedir.Temmuz ve Aralık ayında yapılması planlanan 2021/1 ve 2021/2 merkezi atamalarında Jeoloji Mühendislerine en az 1000 kadro açılmasını talep ediyoruz.Anayasanın başlangıç metninde: ‘Her Türk vatandaşının bu Anayasadaki temel hak ve hürriyetlerden eşitlik ve sosyal adalet gereklerince yararlanarak milli kültür, medeniyet ve hukuk düzeni içinde onurlu bir hayat sürdürme ve maddi ve manevi varlığını bu yönde geliştirme hak ve yetkisine doğuştan sahip olduğu’ açıkça belirtilmektedir. Jeoloji Mühendisliği mesleğine en büyük katkının, üniversite sınavları sonrası bu mesleği seçenlere YÖK tarafından burs vermekle değil! Mezun durumda olup istihdam edilmeyen meslek mensuplarına, onurlu bir hayat sürüp maddi ve manevi varlığını geliştirebileceği kadroların açılmasıyla mümkün olabileceği görülmektedir. SaygılarımlaAtama Bekleyen Jeoloji Mühendisleri

Kamudaki Özel Güvenliklerin "Taşıma Ruhsatlı Silah" alabilmesinin yasallaşması

Özel Güvenlik Görevlileri HakkındaKamuda çalışan Özel Güvenlik Görevlileri olarak "Taşıma Ruhsatlı Silah" başvurularında şartların kolaylaştırılmasının yasalaşması gerektiği görüşündeyiz.Çünkü bize öncelikli olarak can güvenliğini sonra kurum binasını ve içerisinde bulunan arşivleri, bilgi işlem sistemlerini, birçok değerli evrak ve önemli birimleri emanet eden yetkililerin aynı güveni göstererek Mesai saatleri dışında kendi silahını taşıyabilme güvenini de duymalarını istiyoruz.Güvenlik görevlisi olarak bizde polisler, askerler ve bekçiler gibi beylik silahi edinebilmemiz gerektiğini ve bunun hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Silahlandırılmamızın hem ruhsatsız silah alımların önüne geçmesi hemde ekonomik olarak devletimize bir getirisi olacağını düşünüyoruz. Kısaca silah almak için şartları uygun olan Özel Güvenlik Görevlileri olarak "Taşıma Ruhsatlı Silah" almak istiyor, bu konuda yasanın uygun hale getirilmesini talep ediyoruz. Bundan dolayıdır ki bu durumu siz devlet büyüklerine sunuyor ve bu konuda bizim hassasiyetimizi göz önünde bulundurarak gereğini bizim lehimize olacak şekilde karar vermenizi bekliyoruz.Kadim devletimizin asker ve polisinden sonraki 3. büyük güvenlik topluluğu olan Özel Güvenlik Görevlilerine de gerekli değeri vereceğinizi umut ediyoruz. Bu konuda;Gereğinin yapılmasını arz ediyoruz.Saygılarla...