Kamu Kurumları

TCDD 356 kişilik Mülakat Sonuçlarını (235 gün) 8 Aydır Açıklamıyor

TCDD 356 kişilik mülakatı 2019 Ağustos 1 itibari ile bitmiştir. 8 aydan bu yana kadar beklemekteyiz. Sabrımız tükendi, askerliği gelip gidemeyen var, aile içi huzursuzluklar arttı en önemlisi umudumuzu yitirmeye başladık. TCDD'nin resmi twitter hesabına yazdığımızda bize güvenlik soruşturmalarının devam ettiğini söylüyor lakin 2018 kasım ayında çıkan hükme göre güvenlik soruşturmaları 60 iş gününü geçemez ama biz 235 gündür bekliyoruz. Artık sesimizin duyulmasını istiyoruz. SESİMİZİ DUYUN!!!!

SAĞLIK İÇİN İSTANBUL SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELSİN

İşçinin haklarının düzenlenmesi

Hepiniz bilirsiniz ki işçi olarak kamu personelinden fazla çalışmaktayız. Kamu personelinin haftalık çalışma saati 40 saat iken ise 45 sattir üstelik yemek ve çay molası bu süreden sayılmadığı için bu süre haftalık 48saate çıkmaktadır. Bunun üzerine analık ve babalik hakları süt izni nikah izni gibi haklarda farklılık göstermektedir. Bu kampanya da amac farkındalık oluşturmak ve işçinin haklarının gözden geçirilmesini sağlamak.

Tokat Niksar Rumeliler Derneği

Tokat Niksar Rumeliler DerneğiÖneri görüş ve tavsiye Watsaap:08503033434

İmzala

üniversiteli isciler statü değişikliği istiyor

Kamu kurum ve kuruluşlarında 4857 sayılı işçi kanununa tabi olarak çalışan üniversite mezunu işçiler statü değişikliği ile memur kadrosuna geçmek istiyor

2019/1 Jandarma Söz.Uzm. Erbaş 4.Grup

2019/1 1. 2. Ve 3. Grupların mülakata çağırılıp 4. Grubun bu durumdan mahrum kalması nedeni ile bu imza kampanyasını başlatmış bulunuyoruz . Başvuru kılavuzunda herkesin mülakatlara çağırılacağı belirtilmişti lakin 4. Grubun mülakatlara çağırılıp çağırılmayacağı belli değil . Gereğinin yapılması için elimizden geleni yapacağız...

Uzman erbaş yaş sınırı esnetilsin 30 olsun

Bekçilik sözlü mülakat sonuçları

Sözlü mülakat sonuçlarının açıklanmaması bekleyen herkesi mağdur etmektedir. Bir an önce açıklanması için Sesimizi duyurmamıza yardımcı olunuz.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Kapansın

Bilindiği üzere İşyeri açmak isteyen Basit Usul veya Gelire tabi olarak çalışmakta olan Esnaflarımızın bağlı bulunduğu İl ve İlçenin Vergi dairesi veya Mal Müdürlüğünde Vergi kaydını açtırması ve Vergi Levhasını alması gerekmekte. Bu işlemden sonra Çalışılan sektörün alanına göre bağlı olduğu İlin Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıt yaptırmak ve Ticaret Sicil Gazatesi almak zorundalar. Peki bu Sicil kaydını Sicil Gazetesinde bildirmek için 2019 yılı için Esnaf ve Sanatkarlar Odasına 680 tl ödemenin neden yapıldığını biliyormusunuz? Olduki işiniz yürümedi faaliyetinizi kapatacaksınız, kapatmak için 2019 yılı için 80 tl ödeyeceğinizden haberiniz var mı? Sicil Gazetesinde yer alan bilgilerin E- devlet sisteminden kolayca girişi yapılacak hale getirilmesi imkansız mı? Binlerce Esnafa bukadar para neden ödetiliyor?Şimdi diyeceksiniz Esnafa Düşük Faizle Kredi kullanmasında yardımcı oluyorlar! Peki krediyi kullanırken ordanda Esnaf odası payını almıyor mu zannediyorsunuz? Kaldıki bunlar zaten kaydedeğer bir iş yapsa senin kredi kullanmana gerek kalacak mı ? Neden faizle para alıp borca bulaşacaksınız ki? Yani bu kurumlara nerden bakarsanız bir faydasının olmadığını zarar verdiklerini gözünüzü açıp görün artık.. Esnaflara hiç bir faydası olmayan sadece Kredi cekecekleri zaman faaliyet belgesi veren ve bunuda 60 tl karşılığında yapan bir kurum!Her ay Esnafın sorunlarını çözüyormuş gibi aidat ücreti ödemek zorundamısınız?Ödediğiniz aidatların Kıbrıs, Antalya, Yurt Dışındaki tatil yörelerinde Seminer adı altında eze eze nasıl harcandığını biliyor musunuz? Berbere tarife listesi, simitçiye tarife listesi , fırıncıya tarife listesi verip tarife listesinide sanki aidatlar boşuna veriliyormuş gibi parayla Esnafa kakalayan bu kurumların amacı ne sizce?Yıllarca Esnaflık yapmış insanlara sorun (yada soruyorum) Esnaf Odasının size sağladı faydalardan bir tanesini söylermisiniz?Yıllarca Esnaflık yaptınız Esnaf Odasından biri gelip kaç kere halinizi hatrınızı sordu. Faaliyenizle ilgili şu sorunumuzu çözdü hallettiler diyebilen var mı?Ekmek parasını çıkarmak için çırpınan didinen çalışan esnafın ekmeğinden hiç bir emek sarf etmeden pay alıp üzerine tereyağı süren bu kurumları sırtımızda taşımanın ne anlamı var?Esnaflık yaparak geçimini sağlamaya çalışan, rızgını taştan çıkarmaya çalışan kardeşlerimizin ekmeğinden bir sırtlan gibi pay almaya çalışan Esnaf Odalarının gerekli olmadığını düşünüyorsanız sizde imza kampanyamızda bize destek verin. Sessiz kalma Hakkını ara...

A4 Amator Telsiz Belgesine Hayir. KEGM amator Lisans Kartimi Geri Ver

İmzala

Nüfus Müdürlüklerinin Yanlış Bilgi Vermesinden Dolayı Ad-Soyad Değişikliği Başvurusunun Uzatılması veya Kalıcı Hale Getirilmesi

Ad ve Soyadı değişikliğinin bir defaya mahsusu mahkeme kararı olmadan değiştirilmesi imkanı sağlanmış fakat çoğu nüfus müdürlüklerinde vatandaşlara sadece imla harf hatası vs. düzeltilmelerin yapıldığı bilgisi verilmişti. Uygulama 3 Ekim 2019 PAZAR tatil günü günü sona ermiştir.            Başvuru tarihinini sonuna doğru veya başvuru bittikten sonda bile sosyal medya yorumlarında vatandaşlar Nüfus Müdürlüklerinin sadece imla ve harf hatası olanların düzeltilebiği şeklinde yanlış bilgi vermesi sebebiyle onbinlerce kişi başvuru yapamamıştır.            Yanlış bilgilerden dolayı onbinlerce kişi geçte olsa öğrendik ki gülünç ad ve soyladların da değiştirileceği Genelge de yazmasına rağmen bazı nüfus müdürlükleri sadece imla hatası olanların değişeceği konusun da ısrar etmiştir. Devlet halkının gülünç ve alay konusu olacak isim ve soyadlarıyla yaşamasını kabul etmemeli ve insan haklarına aykırı olan bu duruma karşı kolay çözüm sunulmalıdır.             Daha önce internet sitesinde yeralan haber siteleri yıl sonuna kadar süreceği haberini yapmıştı. Bununda etkisiyle onbinlerce vatandaşta başvurunun Aralığın son günü biteceği algısı oluşturulmuştur. Nüfus Müdürlüklerinin yanlış bilgi vermesinden dolayı onbinlerce vatandaşın mağduriyetinin bir kez daha çözülmesi için 7039 sayılı Kanun ile 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununa eklenen Geçici 8'inci maddesiyle sağlanan ad ve soyadı değişikliğinin nüfus müdürlüğünce yapılmasıyla ilgili başvuru tarihinin uzatılması veya süre şartı olmadan bir defaya mahsus ad-soyadların  nüfus müdürlüklerince değiştirilmesini İçişleri Bakanlığından halk olarak rica ediyoruz. Vatandaşlardan imza kampanyasını imza atıp, paylaşmak dışında aşağıdaki linklerden de mutlaka talep başvurusunda bulunabilirsiniz.E-devlet üzerinden veya direk alttaki linkte CİMER'e talepte bulunmak için,https://www.cimer.gov.tr/Bakana mesajla talepte bulunmak için,https://www.icisleri.gov.tr/bakana-mesajKamu Denetçiliği Kurumu e-başvuru için, https://ebasvuru.ombudsman.gov.tr/Halkında bu mağduriyeti okuması için;    https://www.sikayetvar.com                     adresine de yazabilirsiniz.

Uzman onbaşı yaş sınırı 30 33 arası olmasını sende destekle

Uzman onbaşı yaş sınırının yükselmesine sende destek ver.. sayın bakanımız Süleyman soylu beye sesimizi duyuralım Bizde bu vatanın evlatlariyiz bu görevde bulunmak istiyoruz

${ item.date }

${ item.name }