Kamu Kurumları

İmzala

çarşıya cikamayan askerlerin izinleri şafaktan düşsün

çarşıya cikamayan askerlerimizin izin günleri şafaktan düşsün.

Jeoloji Mühendisleri yıllardır kadro bekliyor

Ülkemiz gibi aktif tektonik bir kuşakta yer alıp doğalafetlerden su sorununa kadar birçok hayati problemin bulunduğu bir coğrafyada; yer altı suları, maden potansiyeli, kütle hareketleri, depremler gibi birçok alanda çalışmalar yürüten Jeoloji Mühendislerinin diğer mühendisliklerle kıyaslanınca neredeyse hiç kadro alamaması sayısı her geçen gün azalan mutsuz ve umutsuz meslektaşlarımıza derin bir üzüntü vermektedir. 2020 yılı KPSS sonuçlarının açıklanmasının akabinde 2020/2 merkezi atamasında Jeoloji Mühendisliği kadrolarına hiç yer verilmemiştir. Başlıca çalışabileceğimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası, AFAD, Kara Yolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, il Özel İdareleri ve Belediyeler gibi kurumların bir elin parmaklarını geçmeyen sayıda kadrolar açması; Devlet Su İşleri gibi Jeoloji Mühendislerine fazlasıyla ihtiyaç duyulup istihdam edilebileceğimiz kurumların sadece 3 Jeoloji Mühendisi kadrosu açması kabul edilebilir bir durum değildir. 2020/7 merkezi atamasında Ziraat Mühendisleri için 300’ün üstünde kadro açılması, hakeza önceki dönemlerde Orman Mühendisleri için 1000lere ulaşan kadrolar Jeoloji Mühendisleri için yıllardır açılmamıştır. 2018-2020 yılları arasındaki merkezi atamalarda sadece 18 Jeoloji Mühendisi kadrosu açılmıştır. Bu durum özellikle su sorunu ve doğal afetlerle mücadelede hayati öneme sahip mesleki disiplinlerden olan yer bilimlerinin görmezden gelinmesiyle giderek büyümektedir.Özellikle Elazığ-Malatya depreminden sonra tetkik sürecinde yeterli mühendis olmayışından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevre illerden bölgeye Jeoloji Mühendisleri görevlendirilmiştir. Devlet Su İşleri tarafından kontrolleri gerçekleştirilmekte olan binlerce kaçak kuyunun tespitinde ve yapılması planlanan yer altı barajlarının inşasında Jeoloji Mühendislerine çok önemli görevler düşmektedir.Temmuz ve Aralık ayında yapılması planlanan 2021/1 ve 2021/2 merkezi atamalarında Jeoloji Mühendislerine en az 1000 kadro açılmasını talep ediyoruz.Anayasanın başlangıç metninde: ‘Her Türk vatandaşının bu Anayasadaki temel hak ve hürriyetlerden eşitlik ve sosyal adalet gereklerince yararlanarak milli kültür, medeniyet ve hukuk düzeni içinde onurlu bir hayat sürdürme ve maddi ve manevi varlığını bu yönde geliştirme hak ve yetkisine doğuştan sahip olduğu’ açıkça belirtilmektedir. Jeoloji Mühendisliği mesleğine en büyük katkının, üniversite sınavları sonrası bu mesleği seçenlere YÖK tarafından burs vermekle değil! Mezun durumda olup istihdam edilmeyen meslek mensuplarına, onurlu bir hayat sürüp maddi ve manevi varlığını geliştirebileceği kadroların açılmasıyla mümkün olabileceği görülmektedir. SaygılarımlaAtama Bekleyen Jeoloji Mühendisleri

Kamudaki Özel Güvenliklerin "Taşıma Ruhsatlı Silah" alabilmesinin yasallaşması

Özel Güvenlik Görevlileri HakkındaKamuda çalışan Özel Güvenlik Görevlileri olarak "Taşıma Ruhsatlı Silah" başvurularında şartların kolaylaştırılmasının yasalaşması gerektiği görüşündeyiz.Çünkü bize öncelikli olarak can güvenliğini sonra kurum binasını ve içerisinde bulunan arşivleri, bilgi işlem sistemlerini, birçok değerli evrak ve önemli birimleri emanet eden yetkililerin aynı güveni göstererek Mesai saatleri dışında kendi silahını taşıyabilme güvenini de duymalarını istiyoruz.Güvenlik görevlisi olarak bizde polisler, askerler ve bekçiler gibi beylik silahi edinebilmemiz gerektiğini ve bunun hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Silahlandırılmamızın hem ruhsatsız silah alımların önüne geçmesi hemde ekonomik olarak devletimize bir getirisi olacağını düşünüyoruz. Kısaca silah almak için şartları uygun olan Özel Güvenlik Görevlileri olarak "Taşıma Ruhsatlı Silah" almak istiyor, bu konuda yasanın uygun hale getirilmesini talep ediyoruz. Bundan dolayıdır ki bu durumu siz devlet büyüklerine sunuyor ve bu konuda bizim hassasiyetimizi göz önünde bulundurarak gereğini bizim lehimize olacak şekilde karar vermenizi bekliyoruz.Kadim devletimizin asker ve polisinden sonraki 3. büyük güvenlik topluluğu olan Özel Güvenlik Görevlilerine de gerekli değeri vereceğinizi umut ediyoruz. Bu konuda;Gereğinin yapılmasını arz ediyoruz.Saygılarla...

ANKARA'DA ''O'' HARFİ İLE BAŞLAYAN PLAKA AÇILSIN

Trabzon da ''OF" plaka kullanılıyorken Ankara'da bizde kullanmak istiyoruz.ÖRNEĞİN ; 06 OGZ 06 Hiçbir karışıklığa sebep olacağını düşünmüyorum.

BAŞPOLİSLER KOMİSER OLSUN!

Sayın Devlet Büyüklerimiz İçinden geçtiğimiz enzor dönemlerde Devletini ve Teşkilatını sorumluluk alarak yalnız bırakmayan zaafiyet göstermeyen cefakar #Başpolislerin sorununu, Siz Büyüklerimizin #Sadakat ve #Liyakatın galip geleceği hayırlı kararlar alarak çözeceklerine inancımız tamdır. Tüm Başpolislerin Komiser Yardımcısı olarak bir defada hepsinin alınarak , amir ve memur tanımının arasına sıkıştırılarak keyfe göre görevlendirilen ancak  emniyet mensuplarına çile, tayin ve moral bozukluğu getiren Başpolislik tanımının kaldırılmasını arz ederim

Sunucumda çekik istemiyorum

Koreliler türemeye başladı k harfli milletlerden korkuyorum

İsmail'i düdüklemek için

Ismail'i düdüklemek için

İmzala

112 Çağrı merkezi alımı baraj puanı 55'e düşürülsün!

112 cagri merkezi alimi baraj puani 55'e dusurulsun lutfen.Binlerce öğrenncinin 2018 kppss puanı yandı ve birçoğumuzun hayali suya düştü.2020 kppss sınavı sorular zor geldi en azından baraj puanı dusurulurse bizlere bir umud dogar rica ediyorum sesimize kulak verin.

İmzala

Adalet Bakanlığı baraj puanı 60'a dusurulsun!

Sayin Bakanım ikm ,mubasirlik,katiplik kısaca CTİ aliminda baraj puani 60'a dusrulsun rica ediyorum.Bu yil puanlar dusuk geldi ve sorular hatali bu durumdan dolayi cok magduruz 60 'a duserse en azindan bizlere umut dogar milyonlarca gencimiz issiz bir sans taniyin lutfen bizlere baraj dussun en azindan basvuralim siralamaya girersek gireriz girmezisekte en azindan basvurduk ama olmadi deriz ama umudumuz olun bir umud sadece deneyelim kazananlar zaten kazanacak ama sirf puani 69.99'da kaldi diye basvuru yapamayan arkadaslarimiz var bu haksizlik degilmi sizcede polislik aliminda bile 60'a dusuruldu rica ediyorum sesimize kulak verin .

POMEM YAŞ SINIRI 32 OLSUN

GEÇMİŞ YILLARDA FETÖDEN KAYNAKLI MAĞDUR OLAN VE BİR ŞEKILDE YAŞ ENGELİNE TAKILAN POLİS ADAYLARI İÇİN BU KAMPANYAYI BAŞLATIYORUM.LÜTFEN DESTEK VERİN SESİMİZİ DUYURALIM..

İmzala

Bayan polis boy sarti düşürülsün

Bayan polis boy şartının 162 den 160 a düşürülmesini bu mesleği gönülden isteyen bayan arkadaşlarımızın 2 cm gibi bir farkla elenmemesini talep eder durumun düzeltilmesini arz ederiz.

İmzala

Çarşı izinine çıkamayan ve izin kullanamayan askerlerimiz

Çarşı iznine ve izin kullanamayan askerlerimiz için erken terhis istiyoruz...Sizde destek olun hep beraber basaralim

${ item.date }