Kamu Kurumları

İmzala

Konya bosna hersek mah. Ulu cami imami sn Hasan bakırcı hocanin yanindayiz yanliz degilsin hocam

Konya bosna hersek mah ulu camii imami sn Hasan bakırcı nin kendi isteği dişinda zoraki olarak tayin edilmesini istemiyoruz hasan bakırcı hocam yanlız değilsiniz sizi bırakmayacağız.

28 Kasım ULUSAL BAYRAK GÜNÜ OLSUN

28 Kasım 1919 - Kahramanmaraş'ta Ulucamiiden kaleye türk bayrağımızı dikmek için akın eden ecdadımızın tarihe yazdığı destanın adı.Türk tarihinde 28 Kasım 1919' da olduğu gibi ,bayrağın vatanla, milletimizle,dinimizle, manevi değerlerimiz ile bütünleştiği böyle bir emsalsiz örnek bulunmamaktadır.Kahramanmaraş'ın kurtuluşunda Avukat M.Ali Kısakürek'in yazmış olduğu " Alemi İslama hitap" cümlesiyle başlayan beyanname ve o gün yaşayan ecdadımızın vatanlarına milletlerine ve bizlere , kendilerinden sonra gelecek olan nesillere,özgür bir vatan bırakabilmek için yaptıkların bu mücadelenin , biz Türkiye'nin her yerinde bu vatanda doğan her çocuğumuzun, bu topraklarda yaşayan her vatandaşımızın bu destanı bilmesini ve bu destanı layıkıyla öğrenmelerini amaçlıyoruz.Kahramanmaraş Kültür Tarih Sanat Araştırma ve Geliştirme Derneği (MAKSATDER) olarak bu büyük gün için imza kampanyası başlattık. Bu imzalarımızla TBMM 'de bu günün ULUSAL BAYRAK GÜNÜ olarak ilan edilmesini istiyoruz.

İmzala

Üniversite mezunu işçiler olarak, gerekli yasal düzenlemenin yapılarak statü değişikliği ile memur kadrolarına geçirilmesi

ilindiği üzere Kamu Kurum, Kuruluşlarında, Belediyelerde ve KİT’lerde işçi ve memur statüsündeki personeller ile işler yürütülmektedir. Memur statüsünde değerlendirilenler unvanlarını kullanmakta ve çalıştıkları yerlerde şef, müdür, müdür yardımcısı gibi makamlara yükselebilmektedirler. Buna karşın işçi statüsünde değerlendirilenler ise terfi ve görevde yükselme gibi özlük haklarından faydalanamamaktadırlar. Üniversite mezunu olmamıza rağmen işçi statüsünde olduğumuzdan dolayı çalıştığımız kurum bizi istediği yerde ve pozisyonda işçi olarak çalıştırmakta bununla birlikte memur statüsünde çalışan personeller ise meslek ve unvanı gereği olan müdürlüklerde ve pozisyonlarda çalışmaktadırlar. Üniversite mezunu işçiler olarak tayin, nakil, geçici görev gibi özlük haklarından faydalanamadığımız gibi mesleğimiz konusundaki toplantılara, seminerlere, eğitimlere yalnızca işçi olduğumuzdan dolayı katılamamaktayız. Bu tip organizasyonlara katılma taleplerimiz memur olmadığımızdan dolayı kurum tarafından reddedilmektedir. Biz üniversite mezunu işçiler arasında, başka bir kuruma tayin ve atama durumu olmadığından eşlerinden ve çocuklarından ayrı yaşayanlar bulunmaktadır. Bugüne kadar verilen her türlü görevi layıkıyla yerine getiren üniversite mezunu işçileri memuriyet kadrolarına alarak haksızlığın önüne geçilmelidir. Böylelikle yapılan haksızlık uzun bir aradan sonra düzeltilmiş ve aynı eğitimi almış personeller arasındaki farklılıklar da kalkmış olacaktır. Üniversite mezunu işçiler olarak, gerekli yasal düzenlemenin yapılarak statü değişikliği ile memur kadrolarına geçmemiz gerekliliğini ve mağduriyetimizin giderilmesi hususunu;Saygılarımızla bilgilerinize arz ederiz.

İmzala

çarşıya cikamayan askerlerin izinleri şafaktan düşsün

çarşıya cikamayan askerlerimizin izin günleri şafaktan düşsün.

Jeoloji Mühendisleri yıllardır kadro bekliyor

Ülkemiz gibi aktif tektonik bir kuşakta yer alıp doğalafetlerden su sorununa kadar birçok hayati problemin bulunduğu bir coğrafyada; yer altı suları, maden potansiyeli, kütle hareketleri, depremler gibi birçok alanda çalışmalar yürüten Jeoloji Mühendislerinin diğer mühendisliklerle kıyaslanınca neredeyse hiç kadro alamaması sayısı her geçen gün azalan mutsuz ve umutsuz meslektaşlarımıza derin bir üzüntü vermektedir. 2020 yılı KPSS sonuçlarının açıklanmasının akabinde 2020/2 merkezi atamasında Jeoloji Mühendisliği kadrolarına hiç yer verilmemiştir. Başlıca çalışabileceğimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası, AFAD, Kara Yolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, il Özel İdareleri ve Belediyeler gibi kurumların bir elin parmaklarını geçmeyen sayıda kadrolar açması; Devlet Su İşleri gibi Jeoloji Mühendislerine fazlasıyla ihtiyaç duyulup istihdam edilebileceğimiz kurumların sadece 3 Jeoloji Mühendisi kadrosu açması kabul edilebilir bir durum değildir. 2020/7 merkezi atamasında Ziraat Mühendisleri için 300’ün üstünde kadro açılması, hakeza önceki dönemlerde Orman Mühendisleri için 1000lere ulaşan kadrolar Jeoloji Mühendisleri için yıllardır açılmamıştır. 2018-2020 yılları arasındaki merkezi atamalarda sadece 18 Jeoloji Mühendisi kadrosu açılmıştır. Bu durum özellikle su sorunu ve doğal afetlerle mücadelede hayati öneme sahip mesleki disiplinlerden olan yer bilimlerinin görmezden gelinmesiyle giderek büyümektedir.Özellikle Elazığ-Malatya depreminden sonra tetkik sürecinde yeterli mühendis olmayışından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevre illerden bölgeye Jeoloji Mühendisleri görevlendirilmiştir. Devlet Su İşleri tarafından kontrolleri gerçekleştirilmekte olan binlerce kaçak kuyunun tespitinde ve yapılması planlanan yer altı barajlarının inşasında Jeoloji Mühendislerine çok önemli görevler düşmektedir.Temmuz ve Aralık ayında yapılması planlanan 2021/1 ve 2021/2 merkezi atamalarında Jeoloji Mühendislerine en az 1000 kadro açılmasını talep ediyoruz.Anayasanın başlangıç metninde: ‘Her Türk vatandaşının bu Anayasadaki temel hak ve hürriyetlerden eşitlik ve sosyal adalet gereklerince yararlanarak milli kültür, medeniyet ve hukuk düzeni içinde onurlu bir hayat sürdürme ve maddi ve manevi varlığını bu yönde geliştirme hak ve yetkisine doğuştan sahip olduğu’ açıkça belirtilmektedir. Jeoloji Mühendisliği mesleğine en büyük katkının, üniversite sınavları sonrası bu mesleği seçenlere YÖK tarafından burs vermekle değil! Mezun durumda olup istihdam edilmeyen meslek mensuplarına, onurlu bir hayat sürüp maddi ve manevi varlığını geliştirebileceği kadroların açılmasıyla mümkün olabileceği görülmektedir. SaygılarımlaAtama Bekleyen Jeoloji Mühendisleri

Kamudaki Özel Güvenliklerin "Taşıma Ruhsatlı Silah" alabilmesinin yasallaşması

Özel Güvenlik Görevlileri HakkındaKamuda çalışan Özel Güvenlik Görevlileri olarak "Taşıma Ruhsatlı Silah" başvurularında şartların kolaylaştırılmasının yasalaşması gerektiği görüşündeyiz.Çünkü bize öncelikli olarak can güvenliğini sonra kurum binasını ve içerisinde bulunan arşivleri, bilgi işlem sistemlerini, birçok değerli evrak ve önemli birimleri emanet eden yetkililerin aynı güveni göstererek Mesai saatleri dışında kendi silahını taşıyabilme güvenini de duymalarını istiyoruz.Güvenlik görevlisi olarak bizde polisler, askerler ve bekçiler gibi beylik silahi edinebilmemiz gerektiğini ve bunun hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Silahlandırılmamızın hem ruhsatsız silah alımların önüne geçmesi hemde ekonomik olarak devletimize bir getirisi olacağını düşünüyoruz. Kısaca silah almak için şartları uygun olan Özel Güvenlik Görevlileri olarak "Taşıma Ruhsatlı Silah" almak istiyor, bu konuda yasanın uygun hale getirilmesini talep ediyoruz. Bundan dolayıdır ki bu durumu siz devlet büyüklerine sunuyor ve bu konuda bizim hassasiyetimizi göz önünde bulundurarak gereğini bizim lehimize olacak şekilde karar vermenizi bekliyoruz.Kadim devletimizin asker ve polisinden sonraki 3. büyük güvenlik topluluğu olan Özel Güvenlik Görevlilerine de gerekli değeri vereceğinizi umut ediyoruz. Bu konuda;Gereğinin yapılmasını arz ediyoruz.Saygılarla...

ANKARA'DA ''O'' HARFİ İLE BAŞLAYAN PLAKA AÇILSIN

Trabzon da ''OF" plaka kullanılıyorken Ankara'da bizde kullanmak istiyoruz.ÖRNEĞİN ; 06 OGZ 06 Hiçbir karışıklığa sebep olacağını düşünmüyorum.

BAŞPOLİSLER KOMİSER OLSUN!

Sayın Devlet Büyüklerimiz İçinden geçtiğimiz enzor dönemlerde Devletini ve Teşkilatını sorumluluk alarak yalnız bırakmayan zaafiyet göstermeyen cefakar #Başpolislerin sorununu, Siz Büyüklerimizin #Sadakat ve #Liyakatın galip geleceği hayırlı kararlar alarak çözeceklerine inancımız tamdır. Tüm Başpolislerin Komiser Yardımcısı olarak bir defada hepsinin alınarak , amir ve memur tanımının arasına sıkıştırılarak keyfe göre görevlendirilen ancak  emniyet mensuplarına çile, tayin ve moral bozukluğu getiren Başpolislik tanımının kaldırılmasını arz ederim

Sunucumda çekik istemiyorum

Koreliler türemeye başladı k harfli milletlerden korkuyorum

İsmail'i düdüklemek için

Ismail'i düdüklemek için

İmzala

112 Çağrı merkezi alımı baraj puanı 55'e düşürülsün!

112 cagri merkezi alimi baraj puani 55'e dusurulsun lutfen.Binlerce öğrenncinin 2018 kppss puanı yandı ve birçoğumuzun hayali suya düştü.2020 kppss sınavı sorular zor geldi en azından baraj puanı dusurulurse bizlere bir umud dogar rica ediyorum sesimize kulak verin.

İmzala

Adalet Bakanlığı baraj puanı 60'a dusurulsun!

Sayin Bakanım ikm ,mubasirlik,katiplik kısaca CTİ aliminda baraj puani 60'a dusrulsun rica ediyorum.Bu yil puanlar dusuk geldi ve sorular hatali bu durumdan dolayi cok magduruz 60 'a duserse en azindan bizlere umut dogar milyonlarca gencimiz issiz bir sans taniyin lutfen bizlere baraj dussun en azindan basvuralim siralamaya girersek gireriz girmezisekte en azindan basvurduk ama olmadi deriz ama umudumuz olun bir umud sadece deneyelim kazananlar zaten kazanacak ama sirf puani 69.99'da kaldi diye basvuru yapamayan arkadaslarimiz var bu haksizlik degilmi sizcede polislik aliminda bile 60'a dusuruldu rica ediyorum sesimize kulak verin .

${ item.date }

${ item.name }