Belediyeler

Hatay Antakya ismini geri istiyoruz

Tarihi kent Antakya'nın ismi tarih olduİller İdaresi Genel Müdürlüğü yılbaşından buyana yürürlüğe koyduğu bir uygulamasıyla 7 bin yıllık Antakya'nın ismi tarih oldu.

Gülnar başkent olsun

İmzala

Fahrettin Altay Metro Durağından İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne Ring Sistemi İstiyoruz

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri olarak her sabah Fahrettin Altay Metro'dan İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne giden 969 numaralı otobüs içinde yaşanılan izdihamdan ve 5 dakikalık yolu 25 dakikada gitmekten çok yorulduk. Diğer üniversitelerde de olduğu gibi üniversitemize duraklarda durmadan direkt giden otobüsler istiyoruz. Hayatın ve derslerin sıkıntısının üstüne bir de ulaşım sıkıntısı eklenmesi biz öğrencilerin üzerinde kötü etkiler bırakıyor. En azından kafalarımızdan bir sorunu silmek ve en doğal hakkımız olan ulaşımı insancıl şekilde kullanmak istiyoruz.

İmzala

OSMAN YÜKSEL SERDENGEÇTİ'yi Yaşatalım. Bir İmzada Sen At.

Toroslardan TBMM'sine Köprü Kuran Bir SERDENGEÇTİ...Doğup Büyüdüğü Memleketi Akseki'de Yeni Nesillere Böyle Bir Kahramanın Unutulmaması İçin, Merkeze Kendi İsmini Taşıyan Bir Yere (Meydan, Cadde, Park, Kütüphane Yada Kültür Merkezi)'ne İsminin Verilmesi İçin Bu Kampanya Yöre Gençliğinin Vazifesi Olarak Düşünüldü. Akseki ve Yöresi Tüm Serdengeçtilerin Kampanyaya İmza Duyarlılığını Bekliyorum. Akseki Belediyesine Bu Konudaki Hassasiyetini Esirgemeyeceğinden Eminim.Saygılarımla  -  ALİ AKINER...Serdengeçti Kimdir?Antalya'nın Akseki ilçesinde 15 Mayıs 1917'de dünyaya gelen Osman Yüksel, Ahmet Hamdi Akseki ve Müftü Hacı Selim Efendi'nin de bulunduğu bir aileye mensuptur. ilk ve orta öğrenimini Antalya'da tamamlayan Serdengeçti, Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun oldu.Serdengeçti, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde ikinci sınıftayken, Mayıs 1944'te protesto gösterileri nedeniyle tutuklandı ve eğitimi yarıda kaldı.Bu yıllarda yazar Nihal Atsız ve siyasetçi Alpaslan Türkeş'le bir süre hapis yatan Serdengeçti, bir süre de Malatya'da, "üstad" olarak benimsediği Necip Fazıl Kısakürek'le hapishane arkadaşı oldu.Serdengeçti, serbest kaldıktan sonra yeniden fakülteye başvurarak öğrenimine devam etmek istese de başvurusu reddedildi. Bunun üzerine dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'e hitaben çok sert bir yazı kaleme alan Serdengeçti, yeniden cezaevine gönderildi.Osman Yüksel Serdengeçti, 1965-1969'da Adalet Partisi (AP) Antalya Milletvekili oldu. Meclise, batılılaşmayı protesto amaçlı kravatsız gelip gittiği için "Kravatsız Milletvekili" olarak ün kazandı.

İmzala

şişli, mecidiyeköy'den fulya bölgesine acil ulaşım aracı konulsun #sislibelediyesi #istanbulbüyüksehirbelediyesi

Mecidiyeköy ve Şişli bölgesinden Fulya bölgesine ücretsiz ulaşımın dışında başka istanbul büyükşehir belediyesine ait herhangi bir ulaşım ağı bulunmamaktadır. Personel yetersizliği ve Fulya'nın dik rampa dolu yokuşları bahane edilerek ulaşım aracı tahsil edilmemiştir. Çok ciddi sıkıntı içerisinde sabah ve akşam olmak üzere binlerce insan tekli kişi sıra beklemektedir. 1 servis aracı binlerce insanı taşıma pahasına dakikalarca zaman kaybına sebep olmaktadır. Uzun çalışma saatlerinin yanında bir de sırada geçen minimum 35 dk. maksimum 55 dakika gibi süreler insanı perişan etmektedir. Minibüs formatında ulaşım araçları konularak saat sınırı olmadan halka hizmet edebilecek acil ulaşım aracı talep edilmektedir. Sende duyarsız kalma kampanyaya desteğini bekliyoruz.

İmzala

21 ve 22 nolu Hatların güzergah ve otobüsleri değişsin...

MANİSA-CBÜ ARASI 21 VE 22 NOLU HATLARI kullananlar 45 dakikalık yolculuğun çilesini bilirler. Küçücük otobüste üstüzte yolculuk çilesinin bitmesi için bu hatlarda geniş KIRMIZI OTOBÜSLERİ görmek istiyoruz. Ayrıca hatlardan en az birinin Merkezden geçmesini de istiyoruz. Sabah ve aklam saatleri İsyasyona kadar yürümek istemiyoruz..

Manisa Şehir Merkezi Bisiklet Yolu