Siyaset

Meclis ve Yargi Sorusturmasi

Sedat Peker'in iddialarinda Ismi Gecen AKP Ile Baglantisi Olan Bakan,Burokrat,Is Adami ve Gayri Resmi Yapilanmalarin Meclis ve Yargida Sorusturulmasini Istiyorum

TEMİZ SİYASET

"Son haftalarda yaşadığımız ve her gün daha da vahim bir hal alan gelişmeler karşısında Gelecek Partisi kadroları olarak bugün aziz ülkemizin her bir köşesinde Genel Başkanımızın haftalık konuşmasında yaptığı çağrıya uyarak eşzamanlı “Temiz Siyaset” hareketimizi başlatıyoruz. Hatırlanacağı gibi, 15 Şubat 2021 tarihinde kamuoyu ile paylaştığımız Temiz Siyaset Belgemizde bugün ülkede gittikçe derinleşen bir “otoriter yolsuzluk düzeninin” sistematik bir nitelik kazandığını ifade etmiş ve iktidar başta olmak üzere bütün siyasi partileri ve sivil toplumu bu yozlaşmaya karşı harekete geçmeye çağırmıştık.  Son yaşanan gelişmeler ve ortaya atılan iddialar bu otoriter yolsuzluk düzeninin mafyatik ilişkilerle desteklenen ve derinleşen çehresini açık bir şekilde gözler önüne sermiştir.  Siyasi ahlak ve şeffaflık yasası temelinde temiz siyaset reformunu gerçekleştirmek için harekete geçen seçilmiş son başbakanımıza karşı gerçekleştirilen parti-içi kumpasın ve darbenin arka planı ve aktörlerinin kim oldukları bugün çok daha iyi anlaşılmaktadır.   Düşük profilli devlet makamları ile ehliyet ve liyakatın yok edildiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ürünü olan mekanizmalar bugünkü çürümüşlüğün, yozlaşmanın ve yolsuzluğun zeminini hazırlamıştır. Bizlerin hukuk devleti ve sosyal adalet yolunda gösterdiğimiz cansiperane çabalara rağmen bugün gelinen nokta 28 Şubat ve 27 Nisan vesayetçilerine ve 15 Temmuz cuntacılarına teslim olmayan Türkiye’nin kaderinin 1990’ların karanlık aktörlerine, mafyatik ilişkilerine, insanların malına mülküne çöken bürokratik oligarşi unsurlarına teslim edilmiş olmasıdır. Bu sürecin en hazin yönü, bu vahim iddialar karşısında başta Cumhurbaşkanı olmak üzere iktidar cihetinin kabullenici sessizliğidir. Sayın Cumhurbaşkanına tekrar çağrıda bulunuyoruz: eğer iddialar doğru değilse çıkın ve sorumluluk üstlenerek en yakın çalışma arkadaşlarınızı delillerle savunun; eğer bu iddialar doğruysa hukuk devletinin gerektirdiği adımları atın. Geçtiğimiz hafta Genel Başkanımız tarafından ilan ettiğimiz bu adımları bir kez daha hatırlatıyoruz:Organize suç örgütlerinin illegal faaliyetlerini ve bağlantılarını araştırmak ve soruşturmak üzere TBMM’nde hem Araştırma Komisyonu, hem de Soruşturma Komisyonu oluşturulmalıdır.  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 ton kokain sevkiyatı, cinayet ve intihar vakaları başta olmak üzere ilgili bütün iddialar konusunda acilen soruşturma başlatmalıdır. Devlet kurumları içinde etki kurmaya ve yapılanmaya çalışan bütün illegal yapılar ve paralel bağlantıları konusunda tam yetkili olarak çalışmak üzere geçmişinde hiçbir şaibe olmamış yetkililerden oluşacak bağımsız bir inceleme heyeti oluşturulmalıdır.  İlgili konular bağlamında acilen bir temiz eller operasyonu başlatılmalı ve bu operasyon bütün odaklar temizlenene kadar sürdürülmelidir.Bütün bu çalışmaların selameti açısından başta İçişleri Bakanı olmak üzere iddialarla ilgili bütün yetkililer derhal istifa etmelidir. Aksi takdirde, Cumhurbaşkanı tarafından derhal azledilmelidirler! Bu iddialarla ilgili ihale ve tahsisler benzeri bütün ekonomik ve hukuki süreç ve işlemler yok hükmünde sayılmalıdır. Bu tür suçların bir daha işlenmemesi ve siyaset-illegal yapı ilişkilerinin, siyaset-paralel yapı ilişkilerinin bir daha ortaya çıkmaması için siyasi ahlak yasası başta olmak üzere kapsamlı bir temiz siyaset reformu, bir temiz siyaset devrimi başlatılmalıdır. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere iktidar sahiplerinin son vahim iddialar karşısındaki suskunluğu bu adımları atma cesaretine ve sorumluluk anlayışına sahip olmadıklarını ortaya koymuştur. Devlet ve devlet adamları; bu kirli, karanlık, gayrımeşru ilişkilerden hesap sormak yerine adeta onun bir parçası gibi hareket ettikçe Türkiye’nin hukuk devleti olma iddiasına hiç kimsenin inancı kalmayacaktır. Aziz Milletimiz, Bu gelişmeler karşısında asla karamsarlığa kapılmayınız. Bizler Gelecek Partisi kadroları olarak bugün saf kalmanın ve temizliğin sembolü olan beyaz gömleklerimizle huzurunuzdayız.  Ülkemizin her bir yanındaki il başkanlıklarımızdan tek bir sesle haykırıyor ve söz veriyoruz: “ Yasaklara karşı özgürlüğü, Hukuksuzluğa karşı adaletiKaranlık ilişkilere karşı şeffaflığı, Yolsuzluklara karşı temiz siyasetiÖtekileştirmeye karşı insan onurunu, Dışlamaya karşı eşit vatandaşlık hukukunu,Kayırmacılığa ve torpile karşı liyakatı,Rant düzenine karşı kamu gücünü ve malını emanet bilen bir siyasi ve toplumsal ahlakı,Özetle otoriter yolsuzluk düzenine karşı siyasi ahlaka dayalı demokratik hukuk devletini egemen kılmak üzere gece gündüz çalışacak, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız.” Ülkemizde temiz siyaseti savunan bütün siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına, özgür medyaya ve hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün vatandaşlarımıza “Temiz Siyaset” kampanyamıza destek vermesi çağrısında bulunuyoruz.  Kritik süreçlerde tarihe ağırlığını koyan değerli halkımızın feraset ve vicdanına güvenerek diyoruz ki; “Bir tuğla da sen çek” Otoriter yolsuzluk düzeninden çekilerek temiz siyasete dayalı demokratik hukuk düzenine konulacak her tuğla ile Temiz Siyaset Gelecek!Temiz Yönetim Gelecek!Temiz Eller Gelecek!Devlet çetelerden ve paralel yapılardan temizlenecek!"

Adoptme kapanmasın

adoptme kapanmasın!!

İstifa İmza Kampanyası

Başarısız Diktatör İstifa Ederek Erken Seçim Kampanyasına Sende Destek Ol

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı için Adalet İstiyoruz

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı için başlattığımız kampanyaya katıl

ülkemde mülteci istemiyorum

UID GENEL BASKAN ADAYİ BÜLENT GÜVEN

Sayin cumhurbaskanimiz recep tayyip erdogan tarafindan uıd genel baskan adayi olarak belirlenen sayin bülent güven iftiralar,yalanlar ve kirli oyunlarla el altindan adayliktan cektirilmis ve yerine köksal kus aday gösterilmistir.bu olay avrupada yasayan gurbetcilerimize yapilmis bir ihanettir.bu imza kampanyasina vereceginiz destek ile sesimizi hem sayin cumhurbaskanimiza hemde ankaradaki yetkililere duyurabilecegimizi umud ediyoruz.vereceginiz desteklerle avrupada yasayan ve sayin cumhurbaskanimiza gönül vermis gurbetcilerimizin kendi istedikleri adayin genel baskan yapilmasi iradesine sahip bir toplum oldugunu herkese gösterecektir.

İmzala

QARABAĞDA RUSLARI İSTƏMİRİK !!!

Qarabağda Rus sülhməramlı ordunu istəmirik !!!

İmzala

Toygar İsmi ile tanınan malın yetkisi alınsın

yetkisini kötü kullanıyor istediğini muteliyor istediğini odadan atıyor boş boş işler peşinde yetkisi alınmadanda akıllanacak gibi değil

dkdkdkd

didkdkdkdkd

Türkiye Kalkınma Hareketi

Erken seçim olsun.

Siyâset'e yeni yüzler gelsin. Genç beyin çözüm odaklı olur. Koltuğu gençlere devretme zamanı.Hakkı hakkı ile savunacak beyinler her daim adaletli olur.. erken seçim olsun gençlerden oluşsun.

${ item.date }

${ item.name }