Özel Sektör

AYDEM KUŞADASI ELEKTRİK FATURALARINI ERTELESİN

AYDEM PERAKENDE ELEKTİRK DAĞITIM A.Ş İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ’NEKUŞADASIBilindiği üzere küresel bir sorun haline gelen yeni tip Corona Virüsü (Kovid-19) ile mücadele virüsün etkilediği tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de halen sürmektedir. Söz konusu virüs ile mücadelede hükümetimiz tarafından alınan önleyici tedbirler arasında işyerlerinin belirli saatler arasında çalışması, kapatılması gibi kararlar bulunmakta ve ilçemiz Kuşadası’nda da bu kararlara harfiyen uyulmaktadır. İlçemiz Kuşadası’nda halen açık olan işletmeler bulunduğu gibi, belirli saatlerde çalışan işletmeler ile alınan kararlar doğrultusunda kapalı olan işletmeler bulunmaktadır.  Yine alınan önleyici kararlar doğrultusunda zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması sebebi ile halen açık olan işletmeler de tıpkı kapalı olan işletmeler gibi gelirleri bakımından zor günler geçirmektedir. Kaldı ki, kapalı olan işletmelerimizde de çalıştırmak zorunda olduğumuz çeşitli elektronik cihazlar bulunmakta ve bu cihazlar elektrik tüketimi nedeniyle kısa sürede ödemekle yükümlü olduğumuz faturalara sebep olmaktadır. Bugün kapalı olan işyeri sahipleri aranarak sayacın okunması gerektiği ve bunun için işyerini açmaları esnaftan istenmekte, sayaç okuma işleminden sonra fatura çıkartılmaktadır.Gerek hükümetimizin gerekse de özel statüdeki birçok firmanın esnaf için aldığı önlemler gibi, dağıtıcı firma olarak (Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş Kuşadası Müdürlüğü) sizlerinde esnafı rahatlatacak şekilde,  1-     Elektrik Fatura Ödemeleri Belirli Bir Süre Ertelenebilir2-     Elektrik Sayaç Okumaları Belirli Bir Süre Ertelenebilir3-     Erteleme Sonunda Okunan Tüketim Bedeline Ait Ödeme Taksitlendirilebilir gibi kararlardan sizleri de zor durumda bırakmayacak önerdiğimiz kararlardan birisini almanızı talep eder, corona virüsü nedeni ile elektronik ortamda imzaladığımız dilekçemizdeki imza listesini iş bu dilekçenin eki olarak kabul edilmesini saygılarımızla arz ederiz.

Güvenlik görevlilerinin şartları iyileştirilsin

Özel güvenlik görevlisi olarak polis sayısından fazlayız ama şartlarımız maaşlarımız berbat artık bazı şartların düzeltilmesi gerekmektedir maaşlar en azından asgarinin üzerinde olmalı asker polis emeklilerinin bedava aldığı kimlikle direk başımıza gelmemeli kişi veya kişilere değil hizmeti devlete etmeliyiz güvenlik ihtiyacı olanlar devletten istesin devlet göndersin avm hastahane okul vs çok mu zor iş kur göndersin aradan şirketler çıksın sömürülmekten bıktık veya güvenlik dışındaki işleri yaptırmaktan amaç yardımcı kolluk yaptığımız iş çay getir iş yap kargo al araba park et biz vale veya garson değiliz veya şöför ama hepsi bizlerden bekleniyor artık birinin bu işe dur deyip şartların düzelmesi gerekmekte gereğinin yapılmasını arz ederim.

HAYATTEPE SUİT AİDAT ZAM TEPKİSİ

Site aidatlarına yapılan fahis zamlara karşı aidat ödemeyerek tepkimizi koyalım. Geriye dönük zamlı fiyatın carimize işlenmesi ve %65 oranında zam yapılması normal bir karar olamaz. Üstelik hiç bir bilgi verilmeden enayi yerine koyulur gibi kendi isteklerine göre zam oranı belirleme ve geriye dönük zamlı fiyattan ödeme istemek hiç normal değildir böyle bir kararda alınamaz.

BTS TÜRKİYE’YE GELSİN

İmzala

CEP TELEFONLARINDA KREDİ KARTINA YASAK (HAKSIZ REKABET)

ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA Cep telefonu satışı yapan esnaflar olarak 1 şubat 2014 tarihinden itibaren malesef çok büyük bir haksız rekabet içerisindeyiz,gelen yasa ile cep telefonlarında kredi kartına taksit yasak ibaresi var ve bu sadece küçük esnafı etkiliyor.Büyük firmaların yaptıkları satışlarda yine banka üzerinden kredi kullandırılarak gerçekleşiyor,aradaki tek fark yalnızca plastik bir kartın kullanılması,bankalarla küçük esnaflar olarak böylebir kurumsal çalışma imkanlarımızında önü maalesef kapalı,çıkan bu yasa sadece Teknosa,vatan,media markt ,oparatörlerin satışını ve bankaların faiz kazancını artırıyor,cep telefonu satışında kredi kartına taksit imkanı sağlanırsa bankalar yerine esnafımız kazanır vatandaş faiz ödemez kredi faizlerinde de azalma olur, cep telefonu almak isteyen müşteriler bahsettiğim büyük firmalarda mağaza yetkilileri tarafından mağazanın içindeki mobil banka şubesine yönlendiriliyor.Bankalarda 10 dakika içinde krediyi onaylayarak kredi kartına taksit yapılmayan cep telefonu satışı için 12 ay vadeli kredi verebiliyor yasa cep telefonlarına taksit yasak olarak çıksaydı kimse bu konuda mağdur olmazdı,bahse konu olan büyük firmalar zaten 6 taksite düşmesini bile kabullenmeyip yaptıkları itirazlar sonucu 12 ay taksit sayısına tekrar çıkardılar.Biz küçük esnaflar olarak cep telefonlarında kredi kartına taksit yasak kanununun düzeltilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz