MEB Tazminat Talep Yazısı imza kampanyası

08.02.2023 Ankara , Türkiye

MEB Tazminat Talep Yazısı

Saygıdeğer Devlet Büyüğümüz,

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü (YYEGM) tarafından, 1416 sayılı kanun kapsamında öğrenim görmek üzere yurtdışına gönderilen, biz YLSY bursiyerleri, çözüme kavuşmamış sorunlarımızı bir kez daha takdirinize sunmak isteriz.

Daha evvel belirttiğimiz üzere, çeşitli sebeplerden dolayı tazminata düşen bizler, artan döviz kurlarının ağırlığı altında ezilmekteyiz ve 500.000 Amerikan Dolar’ına varan borçlarımızı ödemekte güçlük yaşamaktayız. Bu sorunumuzun döviz kuru sabitlemesi ile çözülebileceğini ve bu çözümün ülkemizin ekonomisine de katkı sağlama potansiyeli taşıdığını belirtmiştik.

Burs ödemelerinin alındığı dönemlerden günümüze döviz kuru 8–9 kat artmıştır. Öngörülmesi mümkün olmayan bu artışın sorumluluğu, Türkiye Cumhuriyeti’ni küresel olarak temsil eden, bu aziz vatanın evlatlarına yüklenmemelidir. 5535 sayılı Kanun, 683 sayılı KHK, 7326 sayılı Kanun ve 7256 sayılı Kanun, geçmişte benzeri durumlarda uygulanan somut çözüm örnekleridir. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin söylediği gibi “bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez.” Bu düstur ile, mağduriyetlerin giderilmesi için bir an önce adım atılmasını arz ederiz.

Saygılarımızla,

Türk Burslular Birliği

İletişim: 0(552) 721 16 89

<style class="WebKit-mso-list-quirks-style"> </style>