Çevre

Rina RP yetki kadrosu

LilPeep tekrar FG olsun VorsueQx OG olsun KOGLord ve uAres admin olsun

ÇEVREYİ KORUYALIM

yerlere çöp atmak yerine çevreyi koruyalım...

Akdeniz Foklarını Koru

Dünyada nadir bulunan ve nesli tükenmekte olduğu bilinen Akdeniz Foklarının hayatı, KKTC/Yeni Erenköy - Eski Liman Bölgesi'nde "ÖZEL ÇEVRE KORUMA ALANI" olduğu bilinmesine rağmen tamamen kaderine terk edilmiş durumda. Yaklaşık 1 haftadır devam eden ülkemizin tarihi değerlerinden olan Eski Liman'ın izin dışı ve yasa dışı yıkımı devam ediyor. Bölgede iş makineleri çalışıyor, ekosistemi katlediyor.İş makineleri, hem bölgede bulunan Harnup Ambarlarına ulaşımı hem de Balıkçı Teknelerinin faaliyetlerini zora sokuyor.Yatırımcının yasa dışı faaliyeti doğayı tahrip ediyor, balıkçıların faaliyetlerini engelliyor. Denize yapılan dolgu, mendirek ve bina yasa dışıdır. Faaliyetleri durdurulduğu hâlde yatırımcı çalışmaya devam ediyor. Peki bu durumun sorumlusu ve ilgili kurum ve bakanlık yetkilileri ne yapıyor? Eski eserler gelip tahribatı görmesine rağmen sadece görmekle yetindi! AKDENİZ FOKLARININ YUVASI DA YOK OLUYOR!Nesli tükenmekte olan Akdeniz Foklarının yuvası da yasa dışı inşaat faaliyeti ile türün hayatını tehlikeye atıyor. Çevre Koruma Dairesi bu bölgeyi özel çevre koruma alanı listesine almasına rağmen neden sessiz kalıyor? Neden görevini yapmıyor? Liman Dairesi durdurma yazısı emrine rağmen polis gereken önemi göstermiyor. Yetkimiz olmamasına rağmen bölge halkı olarak tarihimize ve nesli tükenmekte olan Akdeniz Foklarına sahip çıkıyoruz. Yetkisi olan yetkililerimizin de vereken önemi göstermelerini ve değerlerimize sahip çıkmalarını talep ediyoruz. Siz de bize destek olmak için aramıza katılın lütfen. Biz sahip çıkmazsak, kimse sahip çıkmazsa; ekosistem bozulursa yine kaybeden taraf biz olacağız. Ve ne yazık ki geç kalınan önlem, kaybettiğimiz bu değerleri geri getiremeyecek.Şimdi kampanyamızı imzalayarak destek olma vakti. Paylaş, paylaştır, değerlerine sahip çıkarak geleceğini koru.

ebru lolü bıraksın

GÖRÜNTÜ KİRLİLİGİ ACISINDAN VE SAGLIGIMIZ AÇISINDAN EBRU ARKADASIMIZIN VOLARANTI BIRAKMASI İÇİN İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ

İmzaaa hadi

M

İmzala

DENİZLERİMİ DOLDURMA DOĞAL GÜZELLİĞİ BOZMA!

Sayın Rize Gündoğdu Halkı,  Herkesin de duymuş olduğu üzere Gündoğdu Sahile yapılacak olan hastane ile ilgili imza başlatmış bulunmaktayım. Denizimin düzeninin bozulması, manzaramızın kaybolmasından eminim hiç biriniz memnun değilsinizdir. Bu konuda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.    Asıl hastanenin bulunmuş olduğu yeri genişletip daha güzel bir hastane yapmak varken neden sahillerimiz? Hem orası daha merkezi bir yer.    Sevgili halkımız. Bana destek çıkarak bu kirliliğe bir son verebilirsiniz. Şimdi sizlerde bir imza ile bunu engelleyin, doğamızın düzeninin bozulmasına karşı çıkın!

100.000 adet ağaç dikilsin

Küresel ısınmanın artması sonucu küresel iklim dwğişikliği oldu ve kuraklık arttı. Bunun nedeninin birçok ağacın kesilmesi olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Biz doğaya zarar verdikçe doğa da karşılığını almaktadır. Bir nebze olsun bu küresel ısınmayı engellemek için bu kampayayı başlatmış bulunmaktayım.

KAPAKLI'YA SKATEPARK

süper olur he

İmzala

isparta'nın salı pazari yenide kalsın

salı pazarı yenide kalsın bizlere destek olsun sesimizi duysunlar

İmzala

20 yaş altı kişiler otomobillere binsin, misafir gidişlerine izin verilsin.

Benbu kampanyayı bizim için başlattım. Çünkü ben 1 yıldır görmediğim küçük kuzenimi görmek istiyorum ve lütfen İMZA ATIN

Halit çato abimiz olmasın

Abi bize iyi davranmıyor