Çevre

BIRAK BÜYÜSÜN

Sudaki yaşamı tehdit ediyoruz. Atık yağları dökerek denizlerimizi kirletiyoruz. Deniz salyası oluşturuyoruz. Buda suda yaşayan canlıların hayatlarını tehdit ediyor. Balıkları yavru halde avlayıp tüketiyoruz. Yakında balıklar yok olacak ve balıkla beslenemeyen bizlerde de çeşitli sağlık sorunları oluşacak. Tüm suda yaşayan canlılar "Bırak Büyüsün".

İmzala

Çanakkale Boğazı için çöpkapar !!!

Cif markasının sponsorluğunda başlatılan ve İstanbul Boğazına koyulan çöpkaparlar sayesinde denizler temizleniyor. Bu kampanyada İstanbul Boğazı ile bağlantılı olan ve en önemli boğazlarımızdan biri olan Çanakkale Boğazına çöpkaparlar koyulması için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Sende kampanyayı imzalayarak milli değerlerimize sahip çık.

İmzala

İstanbul araç trafiği ivedi çözülsün.

Yunus KORKMAZ, İstanbul’da trafik sorununun nedenlerini ise şöyle sıraladı;* Birincisi İstanbul’da kentsel bir yapılaşma var. Mevcut ve sabit bir karayolu ağı var. Bazı iyileştirmeler yeni yollar yapıyoruz ama trafiğe çıkan araç sayısı o kadar çok ki dolayısıyla bu talep, kapasitenin kullanılması açısından bizi zorluyor.                       İkinci olarak, insanlar artık pandemi nedeniyle toplu taşıma tercih etmeyip özel araçlarıyla dışarı çıkmayı tercih ediyor. Özel araç sayısı ve araç satışlarında büyük gelişmeler oldu.* İnsanların tercihleri toplu taşımadan özel araca kaymaya başladı. Bu kadar özel aracın mevcut kapasite içerisinde sorun yaratmaması mümkün değil. Kapasitenin dar olduğu noktalarda trafiğin daha erken başladığını söyleyen Yunus, “TEM’in belirli kesimlerinde özellikle Küçükçekmece bölgesindeki kapasite darlığı nedeniyle oralarda yoğunluklar başlıyor. Mahmutbey gişelerde diğer yollar göre öncelikli olarak trafik yoğunlaşıyor ve onların etkisiyle bütün kente dağılmaya başlıyor. Özellikle yolculuk talebi sabah saatlerinde kent merkezine doğru başlar ve akşam da tam tersi yönde olur. Dolayısıyla İstanbul’un tüm giriş noktalarında sabahları merkeze doğru, akşam da tam tersi bir trafikle karşılaşıyoruz.

İmzala

KIBRIS ''Katliama Dur Deyin!' 850 Dikili Ağacın Kesilmesine Dur Deyin !

Gazimagusa Sakarya Yenişehir Bölgesinde 1978 Yılından Beri Kullanımda Olan Arazinin İçerisinde Dikili Olan 850 Ağacın İSKAN DAİRESİ tarafından YAKIN DOĞU' ya Peşkeş Çekilerek Yıkılıp Yok Edilmesine HAYIR Deyin!!!

İmzala

Doğa Katliamına Dur Deyin! Özelleştirme Adına Zeytin Ağaçlarının Dikili Olduğu Arazideki Tüm Ağaçların Kesilmesine Edilmesine Dur Deyin !!!!

Gazimagusa Sakarya Yenişehir Bölgesindeki 1978 Yılından Beri Kullanımda Olan ve İçerisinde Dikili 850 Ağacın Özelleştirme Adına İSKAN DAİRESİ Tarafından Yakın Doğu Üniversitesine peşkeş çekilerek arazideki tüm Dikili Ağaçların Kesilerek Yok Edilmesine Dur Deyin ! BU ZULÜME DUR DEYİN SEYİRCİ KALMAYIN !!!

İmzala

Köy mezarlığımızın giriş iç kısmına tuvalet yapılmaması

Köy mezarlığımızın giriş iç kısmına tuvalet yapılıyor alt yapı olmadığı için kuyu şeklinde yapılıyor ve mezarlarımıza 2mt kadar uzaklıkta dua ederken lağam kokusu duymak istemiyoruz.LUTFEN DESTEK OLUN BIZLERE OLMUSLERIMIZIN EVINI KIRLETMEYELIM!!!

Rina RP yetki kadrosu

LilPeep tekrar FG olsun VorsueQx OG olsun KOGLord ve uAres admin olsun

ÇEVREYİ KORUYALIM

yerlere çöp atmak yerine çevreyi koruyalım...

Akdeniz Foklarını Koru

Dünyada nadir bulunan ve nesli tükenmekte olduğu bilinen Akdeniz Foklarının hayatı, KKTC/Yeni Erenköy - Eski Liman Bölgesi'nde "ÖZEL ÇEVRE KORUMA ALANI" olduğu bilinmesine rağmen tamamen kaderine terk edilmiş durumda. Yaklaşık 1 haftadır devam eden ülkemizin tarihi değerlerinden olan Eski Liman'ın izin dışı ve yasa dışı yıkımı devam ediyor. Bölgede iş makineleri çalışıyor, ekosistemi katlediyor.İş makineleri, hem bölgede bulunan Harnup Ambarlarına ulaşımı hem de Balıkçı Teknelerinin faaliyetlerini zora sokuyor.Yatırımcının yasa dışı faaliyeti doğayı tahrip ediyor, balıkçıların faaliyetlerini engelliyor. Denize yapılan dolgu, mendirek ve bina yasa dışıdır. Faaliyetleri durdurulduğu hâlde yatırımcı çalışmaya devam ediyor. Peki bu durumun sorumlusu ve ilgili kurum ve bakanlık yetkilileri ne yapıyor? Eski eserler gelip tahribatı görmesine rağmen sadece görmekle yetindi! AKDENİZ FOKLARININ YUVASI DA YOK OLUYOR!Nesli tükenmekte olan Akdeniz Foklarının yuvası da yasa dışı inşaat faaliyeti ile türün hayatını tehlikeye atıyor. Çevre Koruma Dairesi bu bölgeyi özel çevre koruma alanı listesine almasına rağmen neden sessiz kalıyor? Neden görevini yapmıyor? Liman Dairesi durdurma yazısı emrine rağmen polis gereken önemi göstermiyor. Yetkimiz olmamasına rağmen bölge halkı olarak tarihimize ve nesli tükenmekte olan Akdeniz Foklarına sahip çıkıyoruz. Yetkisi olan yetkililerimizin de vereken önemi göstermelerini ve değerlerimize sahip çıkmalarını talep ediyoruz. Siz de bize destek olmak için aramıza katılın lütfen. Biz sahip çıkmazsak, kimse sahip çıkmazsa; ekosistem bozulursa yine kaybeden taraf biz olacağız. Ve ne yazık ki geç kalınan önlem, kaybettiğimiz bu değerleri geri getiremeyecek.Şimdi kampanyamızı imzalayarak destek olma vakti. Paylaş, paylaştır, değerlerine sahip çıkarak geleceğini koru.

ebru lolü bıraksın

GÖRÜNTÜ KİRLİLİGİ ACISINDAN VE SAGLIGIMIZ AÇISINDAN EBRU ARKADASIMIZIN VOLARANTI BIRAKMASI İÇİN İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ

İmzaaa hadi

M

İmzala

DENİZLERİMİ DOLDURMA DOĞAL GÜZELLİĞİ BOZMA!

Sayın Rize Gündoğdu Halkı,  Herkesin de duymuş olduğu üzere Gündoğdu Sahile yapılacak olan hastane ile ilgili imza başlatmış bulunmaktayım. Denizimin düzeninin bozulması, manzaramızın kaybolmasından eminim hiç biriniz memnun değilsinizdir. Bu konuda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.    Asıl hastanenin bulunmuş olduğu yeri genişletip daha güzel bir hastane yapmak varken neden sahillerimiz? Hem orası daha merkezi bir yer.    Sevgili halkımız. Bana destek çıkarak bu kirliliğe bir son verebilirsiniz. Şimdi sizlerde bir imza ile bunu engelleyin, doğamızın düzeninin bozulmasına karşı çıkın!

${ item.date }

${ item.name }