Ekonomi

2020 Vergi ve SGK Affı / Yapılandırması Getirilsin

Yüz binlerce esnaf vergi, sgk borçlarından dolayı,banka hesapları blokeli,üzerinde ki mallar hacizli durumda. Bu dönemde yaşadığımız salgın sebebi ile işlerimiz yolunda olmadığı için, kredi başvurularında bulunan biz esnafların, vergi be sgk tarafından hacizler karşısına çıkmakta bu sebepten kredi kullanamayarak, esnaf iyice çıkmaza sokulmaktadır. Acilen vergi affı/ yapılandırma için yetkili merciler taşın altına elini koymalıdır.

VERGİ AFFI / YAPILANDIRMA İSTEYENLER

Kredi taksitleri 3 ay ertelensin

Covid-19 salgını sebebiyle çalışamayan ve dükkan kapatmak zorunda kalan bir çok vatandaşımız var. Bu süreçte duyarlı ev ve dükkan sahiplerinin kira talep etmediği duyulmakta . Aynı duyarlılığı bankalarında göstermesini bekliyoruz. Özel bankalar dahil tüm bankaların biz bize yeteriz diyip kredi taksit ödemelerini 3 ay ertelemesini istiyoruz.

BERBER VE KUAFÖRLER PARA DESTEĞİ

Corona virüsü salgını tedbirleri kapsamında 21 Mart'ta dükkanları kapatılan berberler de zor durumda Corona virüsü salgınının yayılmasının engellenmesi kapsamında 21 Mart’ta dükkanları İçişleri Bakanlığı kararı ile kapatılan berber ve kuaförler, devletten ek destek bekliyor. ..

Elektriklere yapılan zamlara tepki

aldığımız maasları faturalara ödemekten yorulmadıkmı

İmzala

Destek devletten biz onlardan olalım.

Sayın Cumhurbaşkanım ve su işleri müdürlüğüne, bu salgın döneminde evimizde, iş yerlerimiz de tükketiğimiz su oranının daha fazla artması nedeni ile sizlerden destek bekliyoruz. Mart ayı itibari ile salgın durana kadar faturalarda belirli bir miktar KDV alınmaması veya belirli bir düzey yüzdelik (%) lik olarak indirin yapılmasını talep ediyoruz.

ÜLKE BÜTÇESİNDEN SSK'LIYA DESTEK VERİLSİN

-GÜNEY KIBRIS 1-Çalışma Hayatı ile ilgili olarak 159 Milyon Euro (Ayrılan Bütçe) TEMEL GEREKÇE: Korona virüsünden etkilenen istihdam, çalışanları ve nüfusun korunmasız gruplarını desteklemeye yönelik Çalışma Bakanı ZetaEmilianidou tarafından Tahmini 159 milyona mal olması beklenen bütçe ayrıldığı açıklandı  -İNGİLTERE 30 milyar £ (Ayrılan Bütçe) TEMEL GEREKÇE: İngiltere, koronavirüs salgınından İngiliz ekonomisini desteklemek için 30 milyar £ acil yardım paketini açıkladı. Serbest meslek sahiplerini, işletmeleri ve korunmasız insanları desteklemek için 7 milyar £ ayrıldı. Milli Sağlık Sistemi (NHS) ve diğer kamu hizmetlerini desteklemeye yönelik bugün içinde 5 milyar £ acil müdahale fonu ayrılırken gerekirse bu rakam artırılacak.Geriye kalan 18 Milyar £ekonomiyi desteklemek mali gevşeme enstrümanı olarak kullanılacak -ABD 8,3 milyar ABD Doları (Ayrılan Bütçe) TEMEL GEREKÇE: Yardım Amerikalı işçilere yardımcı olmak ve koronavirüs salgını tarafından olumsuz etkilenen ekonomiyi güçlendirmek için diğer önlemlerle birlikte olası bordro vergisi indirimi kapsıyor. ABD’de küçük işletmeler için krediler üzerinde de çalışılmakta ve havayollarına ve kruvaziyer hatlarına ve şirketinin dahil olduğu otel endüstrisine yardımcı olunması tasarlanmaktadır Görüldüğü gibi bunun gibi birçok ülke işletmeler ve işçiler için yeterince bütçe ayırmış. Peki ya Türkiye diye soruyorsunuz. -Banka borcu olan şirketlerin borçlarının ertelenmesi -KDV'nin düşürülmesi Bunun gibi yalnızca bizden alınanları biraz daha kısmak gibi seçenekler var. Suriyelilere yardımlar yapıldı ülkece kemer sıktık. Şimdi ise biz ülkece zor bir dönemden geçiyoruz. İşçiye destek bekliyoruz. Biz SSK'lılar kara kara düşünüyoruz . SSK'lıların çalışmadığı günler hesaplasın ve ödensin istiyoruz.

Sadece 1 Lira Destek ile Yuva Kurmak İstiyorum

6 yıllık bir ilişkim var. Askerliğimi yaptım. Üniversite mezunuyum. Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşıyorum. Birçok yere iş başvurusunda bulundum ancak hiçbir yer dönüş yapmadı. Nişanlandım sevdiğim kız ile. Ama ekonomik sıkıntılardan dolayı evliliğe adım atamıyorum. Zamların arttığı dönemde bırakın altını, ev eşyası almak bile ateş pahası. Zaten ekonomik krizden dolayı intihar edenlerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Sevdiğime aynı çatı altında kavuşmak istiyorum. Çıktığım bu yolun sonunu getirememekten, sevdiğimi yüz üstü bırakmaktan korkuyorum.Sadece 1 liralık bağış ile bunu başarabilirim!O 1 lira senin ya da başkasının cebini yakmaz biliyorum. Ama benim sevdiğime kavuşmam için büyük bir gölün bir damlası olabilir. Sende mutluluğumda payın olsun istersen, sadece 1 lira destek ile sağla.Mehmet Kartaltepe: TR 2900 0100 0767 75378964 5002 / Ziraat Bankası

Haksız Kazanç

Kütahya da bulunan doğal gaz dağıtımı yapan firmanın tüketicilerden aldığı yasa dışı haksız kazançlar