Uzaktan Eğitimi Faydalı Bulmuyorum

Uzaktan Eğitimin iptal edilip seneye devam edilmesi için düzenlenen bir kampanyadır.

asfa

afasfa

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ - MİMARLIK BİTİRME PROJESİ

İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığına Mimarlık Bitirme Projesi öğrencilerinin ( 107 BİTİRME PROJESİ ÖĞRENCİSİNİN 100'Ü ) ortak görüşü üzere ; Bu zorlu ve anormal süreci en az zararla atlatmamız konusunda bizler için özveriyle çalıştığınızın farkındayız. İçinde bulunduğumuz ortamın bir an önce düzelmesi , bu süreci en az zararla atlatmayı temenni ediyor ve siz değerli hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Sizlere, yaşadığımız bu zorlu süreçte eğitimin nasıl ilerleyeceğine dair endişelerimiz mevcuttur ve bu endişelerimizi siz değerli hocalarımıza iletmiştik. Biz son sınıf öğrencilerinin almış olduğu Bitirme Projesi için uzaktan eğitime geçilmesi yönünde kararı alındı.Özelikle içinde bulunduğumuz süreç nedeniyle yaşadığımız psikolojik durum , kendi ve çevremizdekilerin sağlık durumlarıyla ilgili olarak endişe duymaktayız.Global bir sorun haline gelen bu sağlık durumu Türkiye' de henüz çok ciddi bir boyuta şuan için ulaşmamış olsa da gün geçtikçe elde edilen veriler doğrultusunda bu vakaların artarak daha kötü bir hal alabileceği ihtimali de söz konusudur.Bitirme projesi öğrencileri , ingilizce mimarlık ve türkçe mimarlık öğrencileri  olarak bu süreçte endişelendiğimiz konuları siz değerli hocalarımıza tekrar sunmak isteriz : -Bu endişelerimizden en önemlisi tabiki de içinde bulunduğumuz sağlık durumudur.İlerleyen günlerde sürecin nasıl ilerleyeceği belirsizlik taşıdığından , bizler de kaygılanmaktayız. İlerleyen zamanlarda bu sağlık sorununun artması durumunda hastalığa yakalanma , sevdiklerimizin , akrabalarımızın bu hastalığa yakalanma ihtimali artış gösterebilir. Bu ihtimalin var olduğu ,  sağlıklı olmayan bir çevrede bu proje sürecinin ilerletilmesinin verimli olacağını maalesef düşünmüyoruz. -İçinde bulunduğumuz sürecin belirsizliğinden ve bu olaydan dolayı duyulan endişe kaygısıyla bir çok arkadaşımız ailelerinin yanına geri döndü . Bu arkadaşlarımızın evlerinde  ileri yaşlarda olan büyükleri , küçük yaşlarda kardeşleri ya da akrabaları bulunmakta ,takdir edersiniz ki evlerinde sağlıklı bir ortam oluşturamadıkları ortadadır.Aniden açıklanan bu durum karşısında bir hazırlık yapamadan şehirlerine dönmeleri bu süreci daha da zor bir hale getirmiştir.Azımsanamayacak bir ölçüde ,  bir çok arkadaşımız bu sorunla karşılaştıkları için bunu sizinle paylaşmak istedik.Bitirme projesi , mimarlık eğitimi sürecinin en önemli projesidir . İleriki zamanlarda yapmış olduğumuz bu projeler portfolyolarımızda yer alacağından dolayı hiçbirimiz kötü ya da üzerine çok sağlıklı düşünemediğimiz , verimli bir şekilde çalışamadığımız ( gerek mental gerek fiziksel ) bir proje çıkartmak istememekteyiz.İlerleyen yıllarda , meslek hayatlarımızda bitirme projelerimizin bu süreçten dolayı yetersiz olmasından endişe duymaktayız.Bu konulardan dolayı bir çok arkadaşımız maalesef bu süreçleri sağlıklı bir şekilde ilerletemeyeceğini düşündükleri için projeyi bırakmayı düşündüklerini dile getirdiler. Bunun nedeni bu zorlu ve sıkıntılı sürecin daha sağlıklı bir ortamda yapılmasının gerektiğinin düşünülmesidir.Bu sürecin daha kolay atlatılabileceği yollar ya da imkanlar yaratılabilir fakat bizler sizlerin karşısında paftalar, maketler ile bulunmak ,projeleri doğal sürecinde ilerletmek istemekteyiz. Bu konuda bizleri anlayışla karşılayacağınızı düşünüyoruz.Ek olarak sürecin devamlılığıyla ilgili bizlere yazılı bir açıklama yapılmaması bizlerin tedirginliklerini arttırmaktadır.Bu problem meydana getirdiği olumsuzluklar gereği bizleri proje çalışmalarına ara vermek zorunda bırakmıştır. Bizleri mağdur etmemek adına birçok şey yaptığınızın farkındayız. Fakat bitirme projelerinin normal bir ders olarak değerlendirilmemesi gerektiğini düşünmekteyiz.Dünyada da birçok örneği bulunduğu gibi daha sağlıklı bir zamana ertelenmesi gerektiği görüşündeyiz.Bunun en önemli nedenlerinden biri de gelecek ile ilgili yapmış olduğumuz akademik kariyer ya da mesleki planların da bu durum karşısında ertelenmek zorunda kalmasıdır.Çünkü daha önce de bahsettiğimiz gibi mevcut salgın durumu , ÖSYM tarafından yapılacak olan ALES ,YDS gibi Yükseklisans eğitimi için girilmesi gereken sınavların ertelenmesi ve mimarlık ofisleri , şantiyelerin ara verilmesi gibi durumlara neden olmuştur.Bütün bu yazılanlar doğrultusunda mimarlık ve ingilizce mimarlık öğrencileri olarak sürecin  nasıl devam etmesi istenildiği konusunda her iki bölüm için ayrı anket düzenledik. Anket konusu olarak iki seçeneği ele aldık.Bunlardan birisi Bitirme Projesinin yaz okulunda alınması ,diğer seçenek ise uzaktan online eğitim ile sürecin devam ettirilmesidir. Bu seçeneklerle ilgili yapmış olduğumuz anketin sonuçları hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Anket ve imza kampanyası sonuçlarına dayanarak arkadaşlarımızın büyük bir çoğunlukla (107 BİTİRME PROJESİ ÖĞRENCİSİNİN 100'Ü )  bu sürecin ertelenmesi hakkında ortak görüş bildirdiği görülmektedir.Tüm bu durumlar sonucunda sizlerden gereğinin yapılmasını arz ederiz.Saygılarımızla Medipol Üniversitesi Mimarlık ve İngilizce Mimarlık Öğrencileri

Sağlık Öğrencilerine Ses Ver

Ülkemizde sağlık alanına olan yoğun talepten ve biz sağlık lisesi öğrencilerinin alt yapısının bulunması dolayısıyla herhangi bir sağlık işletmesinde yardıma ihityaç olan yerlere yardım etmek istiyoruz. Okullarımızın geleceğinin olmaması sebebiyle okullarımızın önünün açılması ve sağlık öğrencileri olarak halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.Destek olmak ve farkındalık yaratmak için paylaşmanızı rica ediyoruz.#sağlıköğrencilerinekulakver

COVID-19 MEDİPOL SINAV SİSTEMİ İMZA KAMPANYASI

Ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan covid-19 salgınından dolayı online eğitime geçilen bu süreçte sınavlarımızın kaldırılmasını bunun yerine ödev ya da proje verilmesini bu konuda okulumuzun bize yardımcı olmasını arz ediyoruz.

Medipol Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Sınav Sistemi Dilekçesi

Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığına ,Mühendislik Fakültesi öğrencileri olarak ülke olarak çok zor geçtiğimiz bugünlerde bizde öğrenci olarak içinde bulunduğumuz bu durumu kabullenmekte güçlük çekiyoruz. Bir taraftan sağlık sıkıntılarımızla uğraşırken diğer taraftan uzaktan eğitimin verdiği stresle boğuşuyoruz. Bu süreçte hocalarımızın yaptığı açıklamalarda vizelerin,quizlerin ve ödevlerin devam edeceği üstelik vizelerin 2 hafta kadar kısa bir süreç içerisinde gerçekleştirileceği duyuruldu. Bahar dönemi sınavlarının nasıl olacağı çok kısa süre önce açıklandığından dolayı bu yeni sisteme hazırlanamadık. Ayrıca bu süreçte hem kendimizin hem ailemizin ciddi sağlık sıkıntıları olabileceği, evimizdeki yaşayabileceğimiz herhangi bir teknik problem (internet-elektrik kesilmesi, bilgisayar arızalanması), evinde 2-3 kişi aynı bilgisayarı kullanarak eğitim alan arkadaşlarımız yada başka aile fertleri de mevcut iken veya bu kadar kolay bulaşan bir hastalıktan etkililenebilecek birçok öğrencinin bu süreci hastanede geçirme olasılığının yüksekliği gibi önemli faktörlerde çok büyük bir etkendir. Birçok üniversitede ödev ve proje sistemi gerçekleştirilmesiyle yukarıda saydığım olasılıkların 2 saat yerine günlere yayarak yapılması hem daha verimli hemde daha az riskli hala getirilmiş oluyor. Aynı zamanda Rekötörlüğün yayınlamış olduğu duyuruda ara sınav yapılan derslerde ödev ve proje gibi görevlerin verilmemesi gerektiği söyleniyor. Fakat biz ara sınavlarımız olmasına rağmen hala okulda aynı sistem varmışçasına hem ödev hem proje hemde quizlerle uğraşmak zorunda kalıyoruz. Ülkece yarına nasıl çıkacağımızın, sağlığımızın ne durumda olacağının stresini yoğun bir şekilde yaşıyorken bu süreçte hem vizelere çalışmak, hem ödev yapmak, hem proje hazırlamak, hemde quizlere çalışmak verimli olamıyor maalesef. Bu kadar koşullu dersimiz var iken ve olağanüstü bir haldeyken sizden ricamız bize yardımcı olacak şekilde bir çözüm üretmeniz.Saygılarımızla ,Teşekkürler

Medipol EEE Sınav Sistemi Dilekçesi

Ülkemizde yaşanan COVID-19 salgını nedeniyle yaşanan yüksek oranda tedirginlik ve stresin okulumuz tarafından sınavları kaldırarak bizlere yardımcı olmasını sağlamak.

İmzala

Ünvan ile mezun olmak istemiyoruz

Elektriklere yapılan zamlara tepki

aldığımız maasları faturalara ödemekten yorulmadıkmı