Patoloji Laboratuvar Teknikerleri Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu sözleşmeli personel alımlarında çok düşük sayıda kadro açmasından dolayı atanamamaktadır. Hastanelerdeki taşeron firmalar yüzünden hem kadro sayımız düşmekte hem de emek veren nitelikli teknikerlerin hakları gasp edilmektedir. Ayrıca patoloji laboratuvarlarında bu bölümden mezun olan kişiler yerine farklı bölümden mezun kişiler yer almaktadır bunun nedeni ise ısrarla görev tanımımızı yanlış şekilde yapıp bizleri tıbbi laboratuvar bölümüyle bir tutmalarıdır. Patoloji laboratuvar teknikerinin görevi ile tıbbi laboratuvar teknikerinin görevleriaynı değildir. Patoloji Laboratuvar Teknikeri olarak mezun olanlar; Anatomi,fizyoloji,Histoloji,Histoteknoloji, Patoloji, Sitoteknoloji, Jinekolojiksitoloji, Moleküler Patoloji, Kimya, Biyokimya , İmmunhistokimya,Tıbbi Dökümantasyon, Adli Tıp, Meslek Etiği, Davranış Bilimleri, Lab.Güvenlik gibi bölüm dersleri görmektedirler. Görüldüğü üzere meslek grubunun gördüğü dersler bakımından istihdam edileceği kamu kurum ve kuruluşları arasında Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezleri ile Adli Tıp Kurumu ve Grup Başkanlıkları başta gelmektedir.Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı gibi önemli bir kamu kurumunun merkez ve taşra teşkilatlarında yürütülen kanser erken teşhis ve tarama merkezleri (KETEM. ) ve Adli Tıp Kurumu ve Grup Başkanlıkları hizmetlerinin daha etkin ve nitelikli sunulmasını temin etmek amacı ile, söz konusu bölümlerden mezun teknikerlerin planlama, koordinasyon ve denetim hizmetlerinde görevlendirilebilmesi için kadro tahsis edilmesi hususunda gerekenin bir an önce yapılmasını ve önümüzdeki sözleşmeli personel alımlarında kadrolarımızın arttırılmasını talep ediyoruz.