İnsan Hakları

Dr Afiye Sıddıkiye Özgürlük

ABD'den Afiye Sıddıki'ye 86 Yıl Hapis!ABD'nin İslam kızı Afiye Sıddıki'yi dün 86 yıl hapse mahkûm etmesi İslam dünyasını ayağa kaldırdı. Birçok İslam ülkesinde bugün Cuma namazı sonrası gösteriler yapılması bekleniyor.24 Eylül 2010 Cuma 11:12ABD, Pakistanlı bilim insanı Afiye Sıddıki'yi 86 yıl hapse mahkum etti. Manhattan'daki ABD Bölge Mahkemesi'nde görülen davada 86 yıl hapse mahkum edilen 38 yaşındaki Afiye Sıddiki'nin Afganistan'da ele geçirdiği bir tüfekle 'Amerikalılara ölüm' diye bağırdıktan sonra Amerikalı yetkilileri vurmaya çalıştığı iddia edildi.Afiye Sıddıki'nin dosyasını yakından takip eden Pakistanlı Senatör Talha Mahmud Timeturk'e yaptığı açıklamada, dünyanın bu insanlık dışı uygulamaya son vermesi gerektiğini söyledi. Afiye konusunun başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünya için utanç verici olduğu belirten Senatör Mahmud, suçsuzluğu ispatlanan bu kadının derhal salıverilmesi gerektiğini açıkladı.Afiye'nin annesi İsmet ve ablası Fevziye haber sonrası yıkıldı...Talha Mahmud, geçen yıl Afiye Sıddıki'yi New York'ta hücresinde ziyaret ettiğini belirtti. Sıddıki'nin sağlık durumun iyi olmadığını ifade eden Mahmud, bayan Sıddıki'nin kaldığı hücrenin kapısının demir parmaklıklardan oluştuğu ve bu hücrede olan tuvaletin ve banyonun herkes tarafından göründüğünü vurguladı.Dr. Afiye Sıddıki'nin tutuklanmadan önceki ve sonraki resmi...Afiye Sıddıki'nin Kur'an-ı Kerim hafızı olduğunu ve hücresinde günü sık sık Kur'an okuyarak geçirdiğini söyleyen Talha Mahmud, Amerikan askerlerinin Sıddıki'ye yaptıkları işkencenin birinde ona ya Kur'an-ı Kerim'e basıp tuvalete gidersin ya da seni çırıl çıplak yaparız dediklerini bildirdi.AFİYE'Yİ KURTARMAK ÜMMETE FARZDIRSuudi Arabistanlı, Pakistanlı, Kuveytli ve Mısırlı bir grup âlim 2003 yılından beri ABD'nin elinde esir bulunan Pakistan asıllı bayan Dr. Afiye Sıddıki'nin kurtarılmasının ümmetin her ferdine farz olduğu yönünde fetva verdi. Söz konusu İslam âlimleri aynı zamanda ABD'yi gayri hukuki uygulamalarından dolayı kınadı.Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde bulunan Ummu'l Kura Üniversitesi'nden bir heyetin verdiği fetvada, Dr. Afiyet Sıddıki'nin kurtarılmasının ümmetinin yöneticileri ve ileri gelenleri başta olmak üzere herkese farz olduğunu açıkladı.Afiye çocukları ile birlikte...Pakistan'ın ünlü fetva konseyi Daru'l Ulum'dan Prof. Dr. Taki Osmani başta olmak üzere bir heyetin yayımladığı ortak fetvada, "Gayri-Müslimlerin elinde esir olan Müslüman bir bayanın kurtarılması tüm Müslümanların üzerine farzdır. Her Müslüman İslam'ın caiz gördüğü ölçüler çerçevesinde esir bayanın kurtarılması için elinden gelen çabayı sarf etmelidir" denildi.Müslüman alimlerin Dr. Afiye Sıddıki'nin annesi İsmet Cihan Sıddıki'nin sorduğu bir soru üzerine bu fetvayı verdikleri belirtildi.Afiye'nin en son çekilmiş resimlerinden biri...ABD'NİN EN ÜNLÜ ÜNİVERSİTESİNDEN MEZUNAmerika'nın ünlü Massachuets Institute of Technology (MIT) üniversitesinin tıp fakültesinden mezun olan Dr. Afiye Sıddıki 5, 7 ve 9 yaşındaki 3 çocuğuyla Pakistan'ın Karaçi kentindeki annesini ziyaret için ABD'den döndüğünde kaçırılmıştı.2003 yılında kaçırılan Sıddıki'den ancak 2008 yılında haber alınabilmişti. Sıddıki'nin serbest bırakılması için dünyanın birçok yerindeki sivil toplum örgütleri kampanya düzenliyor.İNGİLTERELİ MÜSLÜMANLAR AFİYE İÇİN DUA ETTİİngiltere'nin başkenti Londra'da dün akşam bir grup Müslüman kararın açıklanmasının ardından ABD büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenledi. "Afiyet Adalet Koalisyonu" tarafından düzenlenen gösteride, İngiltereli Müslümanlar, ABD'yi alınan karardan dolayı kınadı. Elçilik önündeki gösteride Müslümanlar namaz kıldı ve Afiye için dualar etti.(Salih Saygılı / Timeturk)İŞKENCE'NİN SEMBOL İSMİ: AFİYE SIDDIKİAfiye Sıddıki yıllarca işkence altında tutulduğu hapishanede akli dengesini kaybetmiş, ABD'de çıkarıldığı mahkemede ABD askerlerine saldırı girişimi iddiasıyla yargılanmıştı. Kocası ise 11 Eylül saldırılarının planlanmasına yardım ettiği iddiası ile 2003 tutuklandı ve halen Amerikan Guantanamo askeri üssünde tutuklu bulunuyor.Afiye Sıddıki'nin yaşadığı zulme karşı İslam dünyasının güçlü tepki vermesi bekleniyor.

MIZRAKLI MAHALLESİ DERE ISLAHI

Hiç kimsenin bir başkasının “sağlıklı yaşama hakkı”nı engelleme, yok sayma, elinden alma hakkı yoktur. Kaldı ki söz konusu sadece bir kişi değil koca bir mahalle halkıdır. HBB’de üç dönemdir aynı belediye başkanı aynı sözleri vererek seçimleri bir biçimde kazanıyor. Samandağ’da ise şu an belediyede koltuklarında oturanlar yine mahallelimizin dere sorununda artık noktaya geldiğini, daha fazla bu duruma katlanamadığımızı, artık hastalarımızın ve çocuklarımızın hijyen ortamından çok uzakta yaşamalarına artık tahammülümüzün kalmadığını bilerek aday oldular ve buna dair sözler vererek seçimi kazandılar. Şimdi soruyoruz madem yapamayacaksanız, madem halk sağlığı sizin umrunuzda değil niye o makamlarda siz varsınız ? Expo 2021 için alelacele Samandağ’ı turizme açmak için sahile yatırım yapmadan önce kendi halkınızın sağlığını tehdit eden sorunları çözün! Bu sizin sorumluluğunuzdur. Siz kaçmak istedikçe biz gözünüze gözünüze sokacağız! Deremiz kirlidir, halk sağlığını tehdit edecek derecede kirlidir. Bu durum dünyanın başka bir yerinde yaşansa mahalle tahliye edilir, bölge karantinaya alınır, temizlik çalışması bitirilir ve bu süreçte halkın bütün masrafları sosyal devlet tarafından karşılanır. Samandağ’da ise hayatlarımız tehlikede, yetkililerden ise ses yok. Yetkililerin etrafından gezen birkaç kişiden de duyduğumuz belediyede para yok bahanesi. Antakya’nın şu an için acil bir biçimde ihtiyacı olmayan cadde yayalaştırma projesi için altına girilen borçlar, halk sağlığını korumak için lüzumsuz görülüyor. Samandağ’da henüz belediyenin yetkisinin dahi tartışıldığı bir durumda evler, iş yerleri yıkılabilirken Mızraklı’da evinin giderini, atığını dereye boşaltan insanlar sadece uyarılıyor, herhangi bir temizlik, yıkım, ceza süreci işlenmiyor. Bizim gibi duyarlı mahalleliler ise bu durumu gündeme getirdikçe belediyeye zaman tanımamakla, sorunu eski yönetimde aramamakla, işbirlikçi, çıkarcı olmakla suçlanıyor. Evet çıkarcıyız, bu olaydaki tek çıkarımız sağlığımızdır. Yetkililer sessiz kalmayı ve dereye dair planlarını açıklama yapmamayı tercih ettikçe bizler bu konuyu gündeme getirmekle kalmayıp imza kampanyaları yapmaya, durumu Sağlık Bakanlığı’na aktarmaya ve hatta mahalle sakini olarak belediyeyi “sağlıklı yaşam hakkını ihlal etmek”ten dava etmeye başlayacağız.

İmzala

Çalışan kadına yapılan çocuk yardımları, ev kadınına da yapılsın

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu, 0-60 aylık çocuklarını kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine gönderen, sigortalı çalışan 10 bin 250 kadına, her ay 650 lira civarında destek sağlayacak. Peki ev kadınları Afrika'dakiler gibi ikinci sınıf sömürülen kadınlar mı?

Aras Kargo KAPATILSIN

verdiğimiz kargoların bir an önce elimize ulaşması. Firmaların bu tarz boş şirketlerle anlaşmaması. Aras Kargonun yerini müşterilerine insan gibi davranan firmalar alması. Aras kargoyu KAPATMAK.

İmzala

#E.Y.T. hakkımızı almak için kampanya başlatıldı

İmzala

açık alanda menemenin çatalla yenilmesi yasak olsun

geçen gün ağrı dağına çıkarken 4 tane şişman atletli ve bıyıklı dayı gördüm ( çok korkunçtular ) ağrı dağın eteğinde uçan güvercinli menemen yaptıklarını gördüm. Ve açıkcası yanlarına gitmeye korktuğum için ağrı dağına saklanıp onları gizlice izledim. menemeni bir güzel yaptılar hiçbir malzemesini eksik etmeden .Sonra sofrayı kurdular ve 4 tane porselen tabak çıkardılar çok şaşırmıştım . noktalar nie boşluktan sonra geliyor sormayın ve noktadan sonra neden küçük harfle başlıyorum onu hiç sormayın. menemeni tabağa koymuştular. busefer daha da şaşırmıştım . çünkü uçan güvercine tabak çıkarmamışlardılardı .en güçlü şişman atletli ve bıyıklı dayı soğan alıp yanındaki kayaya yerleştirip hunharca tek yumrukta soğanın canını almıştı ve hiçbir şey olmamış gibi 4 şişman atletli ve bıyıklı dayı da gülüyordu ve ağrı dağın eteğinde uçan güvercinde hunharca gaklıyordu çok şaşkın bir şekilde güvercine baktım güvercin gaklıyordu . en güçlü şişman atletli ve bıyıklı dayı canını aldığı soğanı 4 eşit parçada diğer dayılara dağıttı . ve hepsi biranda kahvaltı çatallarını ellerine alıp havayya kaldırdılardılardı 3 parmakla tutup menemene daldırdılar . ve nazikçe ağızlarına götürdüler bu olayı görünce utancımdan ağrı dağının eteğine girdim . buraya ailesiyle gelenler var !!! bu durumu görse o ailenin çocukları çok büyük sıkıntılar yaşayabilir lütfen bu kampanyaya destek olun

İmzala

Ekipmansız motorsiklet kullanan kişilere ve isletmelere ciddi ceza uygulaması evlere ateş düşmesin

Ekipmansız MOTORSİKLET kullananlara ve işletmelere ciddi ceza yaptırımı uygulansın EVLERE ATEŞ DÜSMESİN

İmzala

Kadına şiddete hayır, idam istiyoruz.

Kadınlara yapılan şiddet cinsel istismar taciz vb. Olayları kınıyorum

Zehra Çetin tutuksuz Yargılansın

Anne Zehara Çetin ihraç bir öğretmen. Bakıma muhtaç Yusuf Halis 4 yaşında. Otizimli ve epilepsi hastası bir çocuk . Özel bakıma ihtiyacı var.  Anne Zehra hanım dün geceden beri gözaltında. Yusuf Halis'in annesine ihtiyacı var. Tutuksuz Yargılanmalı.

KADINA ŞIDDETE SESSIZ KALMA

Kadina şiddette idam istiyoruz. Artik bu aci son bulsun cocuklarimiz oksuz kalmasin istiyoruz.sessiz kalan kadinlarin sesi olmak istiyoruz. Her turlu siddete karsi artik dur demek istiyoruz lutfen desteklerinizi esirgemeyin. Idam icin imza baslattik. Destek bekliyoruz.

İmzala

Fedai Baran'ın ağır ceza alması.

Bu kampanyayı başlatma nedenim, tüm Türkiye'yi sallayan Emine Bulut olayı ;Emine Bulut 'Ben ölmek istemiyorum' diye feryat ederken, küçük kızın 'Anne lütfen ölme' diyerek annesinin başını tutması ve ağlaması tüm yürekleri burktu. Bu olaya Türkiye olarak sessiz kalamayız. Bu yüzden bu kampanyayı başlatıyorum. Kocasının en ağır ceza almasına hemfikiriz değil mi? Bu yüzden lütfen bu kampanyayı paylaşalım. Emine Bulut'un kederli ailesine başsağlığı diliyorum...

İdam

Idam istiyorum..