BELGE YAYINEVI STOKLARI VE YAYIN HAYATI TEHDIT ALTINDA ! MCDONALD'S DUYARSIZLIGINI PROTESTO

Böylece, Kitabın bir Hamburger kadar bile önemi, değeri olmadığını öğrenmiş olduk. McDonald’s ın Sultanahmet şubesinin KİTAP VE KÜLTÜR karşısındaki sorumsuz ve umursamaz tavrı aslında buraya taşındığı tarihten beri devam ediyor. Daha 90’ların sonlarındaki ilk restorasyon döneminde, McDonald’s yayınevimizin arka stok bölümünün duvarının çökmesine neden oldu ve arka havalanma pencerelerimizi, sorumsuz bir tavırla kapattı. Asansör bölümünün altında yeralan Bizans Sütunu, sorun yaratmasın diye apartman yönetimince aynı dönemde betonla kapatıldı. Oysa Kitap Klubümüzün girişine bu sütun ayrı bir anlam veriyordu. Zira, tarihle komşuyuz; Binbirdirek Sarnıçına olduğumuz binadan geçit de var. Bu tarihten sonra sigorta şirketleri bizi sigortalamaya yanaşmadı. İkinci kez 2000 yılında bir su baskınına neden oldular. Eşimin kanser rahatsızlığı nedeniyle bu zararın tazmini konusu takip edilemedi. Üçüncü kez 2005 yılında su baskınına neden olup, bunu kısmen tazmin ettiler. Ve son kez 2011 yılında benim hapiste olduğum sırada ciddi bir zarara neden oldular ve bunu söz verdikleri halde dostça çözüm yoluyla tazmin etmediler. Yayınevinin Başeditörü, oğlum Deniz Zarakolu, bir düşünce suçlusu olarak 2 yıla yakın bir süredir hapiste bulunmakta. Mahkemeye gitmek zorunda kaldık. Bu kez bizi cezalandırmak istercesine, yeniden başlayan su akıntılarını giderme konusunda hiçbir çaba harcamadılar. Yalnızca ıslanan kitaplar değil, Belge stokunun bütünü oluşan rutubetten ve küf kokusundan etkilenmeye ve satılabilme özelliğini kaybetmeye başladı. Aynı adresteki Kitap Klubümüz koku ve kitapların nemlenmesi nedeniyle müşterilerini yitirdi. Mahkemeye gitmek zorunda kaldık. Bilirkişinin, yeniden su akıntısının başlamasından önce saptadığı zarar 150 000 TL idi. Bu zararın gittikçe büyümesi karşısında, taşınma kararı almak zorunda kaldık. Girdiğimiz ekonomik kriz nedeniyle, taşınma olayımız da zamana yayılma durumunda kaldı. Programımızda yer alan hem ekonomik açıdan hem de insanlık açısından önemli olan kitapları çıkaramıyoruz. 10 yıldır havalandırma çıkışımızın kapatılması nedeniyle çalışanlarımız ciddi sağlık sorunları yaşadı. Böylece, Kitabın bir Hamburger kadar bile önemi, değeri olmadığını öğrenmiş olduk. Yukarı katta insanlar mutlu vakit geçirirken, bunun bedeli Kitap karşısında gösterilen bu son derece saygısız ve duyarsız olmamalıydı. Kamuoyuna bu durumu üzüntü ile bildiriyoruz. YOKSA MCDONALD’S KİTABA VE KÜLTÜRE VE TARİHE KARŞI MI? Belge Uluslararası Yayıncılık Kurucusu, İnsan Hakları Aktivisti Ragıp Zarakolu

Aşağıdaki bilgileri girerek hemen imzala

${error.firstName}
${error.email}