POMEM yaş sınırı 32 olsun ve 1 Ocak tarihi esas alınsın imza kampanyası

Kampanyayı başlatan Nilay Aydin
09.12.2022

POMEM yaş sınırı 32 olsun ve 1 Ocak tarihi esas alınsın
- Polis meslek eğitim merkezleri emniyet teşkilatına polis memuru yetiştiren eğitim kurumları olup adaylarda aradığı şartlar arasında “30 yaşından gün almamış olma” ibaresi bulunmaktadır. - Kpss puanı ile alım yapılan bu okullardaki alımlar geçmiş yıllarda yaşanan kpss kopya girişimleri nedeni ile durum açıklığa kavuşana kadar askıya alınmış ve telafiye yönelik hiçbir adım atılmadan normal seyrinde alımlara devam etmiştir. - 2010 yılı alımlarından sonraki diğer alım 2012 yılı eylül ayında yapılmıştır ve 2011 yılında hiç alım yapılmamıştır. - Bu alım yapılmayan süre boyunca binlerce kişi yaş şartını aşmış ve kendi kabahati olmayan bir nedenden dolayı Anayasal hakkı olan bu memurluğa başvuru hakkını yitirmiştir. - Emsal görülebilecek mesleklerde (Milli istihbarat Teşkilatı , Zabıta ve sair memurluklar) yaş şartı olarak “35 yaş” şartı aranmaktadır. - İdari mercilere yaptığımız tüm başvurular sonuçsuz kalmakta ve mağduriyetimizle ilgili telefi her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. - Gerek tanınan hakların eşitlenmesi gerekse alım yapılmayan süre zarfında hakkını kaybeden kişilere haklarının iadesi amacı ile bu kurumlara başvuruda yaş şartının diğerler memurlukların yaş şartına eşitlenmesi ve bu adaletsizliğin giderilmesi gerekmektedir. -Emniyet genel müdürlüğüne yapmış olduğumuz müracaatta polis memurlarinin ve askeri personelin yaptıkları görev itibariyle erken yipranmasi gerekçe gösterilmiştir. Fakat Genel kurmay başkanlığı askeri pozisyonlar icin yüksek lisans mezunlarinda 32 yaş şartı aramakadir. Taktir edersiniz ki tahsilin yıpranma üzerinde etkisi olamayacagindan 32 yaşındaki bir kişi de diğer tüm memurluklar gibi bu meslekleri de çok rahat yerine getirebilmektedir. Konu hakkında gereken düzenlemelerin yapılmasını arz ederim.

1. ömer y. 05.12.2022 20:49
    05.12.2022 20:49
    1 ocak esas alınsın yaş sınırı 32 olsun katılıyorum
  2. rıza s. 04.12.2022 12:45