kadrosuz usta öğreticilerine kadro verilsin imza kampanyası

Kampanyayı başlatan ÖzgürTürkmen Akkuş
09.12.2022

Türkiye genelinde Halk Eğitim Merkezleri'nde ücretli usta öğretici statüsünde yaklaşık 17.706 kişi çalışmaktadır. Ücretli usta öğreticiler en son 1989 yılındaözel idari hizmetler sınıfına tabi tutularak, kadrolu usta öğretici sınıfına girmiştir. Şu an usta öğreticiler 1 yılda en az 6 ay çalışmaktadırlar. ve calısabilmesı ise halk eğitim müdürlerinin iki dudağı arasındadır. diyanet işleri başkanlığında 2005ten 2013 arası en az üc ay calışan usta öğreticilere kadro verilmesi eşitlik ilkesini ihlal etmektedir. bu sebepten dolayı ilgili makamlardan kadro bekliyoruz güvence bekliyoruz..

1. Serap çini . 21.11.2022 10:32
    21.11.2022 10:32
    Bu haktan bizlerde yararlanmak istiyoruz
  2. Hatice k. 20.11.2022 12:37
    20.11.2022 12:37
    Hakkimiz olani istiyoruz kadrolu hocalarla ayni haklara sahip olmak istiyoruz.lutfen bizleride dikkate alin
  3. ALİ HİKMET V. 20.11.2022 03:54
    20.11.2022 03:54
    Geçimini sadece usta öğretici olarak yapanların daha iyi yaşam standartlarına kavuşması için usta öğreticilere de kadro verilmeli.