Üniversite mezunu işçilere memurluk istiyoruz imza kampanyası

Kampanyayı başlatan Gülderen
28.01.2020

Bilindiği üzere Kamu Kurum, Kuruluşlarında, Belediyelerde ve KİT'lerde işçi ve memur statüsündeki personeller ile işler yürütülmektedir. Memur statüsünde değerlendirilenler unvanlarını kullanmakta ve çalıştıkları yerlerde şef, müdür, müdür yardımcısı gibi makamlara yükselebilmektedirler. Buna karşın işçi statüsünde değerlendirilenler ise terfi ve görevde yükselme gibi özlük haklarından faydalanamamaktadırlar. Üniversite mezunu olmamıza rağmen işçi statüsünde olduğumuzdan dolayı çalıştığımız kurum bizi istediği yerde ve pozisyonda işçi olarak çalıştırmakta bununla birlikte memur statüsünde çalışan personeller ise meslek ve unvanı gereği olan müdürlüklerde ve pozisyonlarda çalışmaktadırlar. Üniversite mezunu işçiler olarak tayin, nakil, geçici görev gibi özlük haklarından faydalanamadığımız gibi mesleğimiz konusundaki toplantılara, seminerlere, eğitimlere yalnızca işçi olduğumuzdan dolayı katılamamaktayız. Bu tip organizasyonlara katılma taleplerimiz memur olmadığımızdan dolayı kurum tarafından reddedilmektedir. Biz üniversite mezunu işçiler arasında, başka bir kuruma tayin ve atama durumu olmadığından eşlerinden ve çocuklarından ayrı yaşayanlar bulunmaktadır. Bugüne kadar verilen her türlü görevi layıkıyla yerine getiren üniversite mezunu işçileri memuriyet kadrolarına alarak haksızlığın önüne geçilmelidir. Böylelikle yapılan haksızlık uzun bir aradan sonra düzeltilmiş ve aynı eğitimi almış  personeller arasındaki farklılıklar da kalkmış olacaktır. Üniversite mezunu işçiler olarak, gerekli yasal düzenlemenin yapılarak statü değişikliği ile memur kadrolarına geçmemiz gerekliliğini ve mağduriyetimizin giderilmesi hususunu;

Saygılarımızla bilgilerinize arz ederiz.

1. Mustafa Ercan Kaymak 23.01.2020 04:40
    23.01.2020 04:40
    Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunuyum atanamadık ve Akdeniz Üniversitesinde Temizlik Görevlisi olarak çalışmaktayım. Kadromuz var sadece statü değişikliği istiyorum.
  2. Gülhan hamarta 22.01.2020 20:15
    22.01.2020 20:15
    Memur isi yapiyoruz, üniversite mezunuyuz,yillardir haksizliklara, hakaretlere boyun eğiyoruz. İş ögrettiklerimiz üzerimize başa başa şef oluyor müdür oluyor, mezuniyet aynı ama bizim onlar kadar torpilimiz olmadı.
  3. sedat şahin 22.01.2020 12:56
    22.01.2020 12:56
    Hazine ve Maliye Bakanlığında çalışıyorum. Memur gibi çalışıyorum en düşük memur maaşını bile alamıyorum. Bu kurumda işçinin ne işi var, niye işçi almamışlar hiç anlamıyorum. Başka bir kurumada maalesef geçemiyorum. Biran evvel memur olmak istiyorum. İnşallah bizi düşünen birileri vardır.

${error.firstName}
${error.lastName}