Üniversite mezunu işçilere memurluk istiyoruz imza kampanyası

Kampanyayı başlatan Gülderen
28.11.2020

Bilindiği üzere Kamu Kurum, Kuruluşlarında, Belediyelerde ve KİT'lerde işçi ve memur statüsündeki personeller ile işler yürütülmektedir. Memur statüsünde değerlendirilenler unvanlarını kullanmakta ve çalıştıkları yerlerde şef, müdür, müdür yardımcısı gibi makamlara yükselebilmektedirler. Buna karşın işçi statüsünde değerlendirilenler ise terfi ve görevde yükselme gibi özlük haklarından faydalanamamaktadırlar. Üniversite mezunu olmamıza rağmen işçi statüsünde olduğumuzdan dolayı çalıştığımız kurum bizi istediği yerde ve pozisyonda işçi olarak çalıştırmakta bununla birlikte memur statüsünde çalışan personeller ise meslek ve unvanı gereği olan müdürlüklerde ve pozisyonlarda çalışmaktadırlar. Üniversite mezunu işçiler olarak tayin, nakil, geçici görev gibi özlük haklarından faydalanamadığımız gibi mesleğimiz konusundaki toplantılara, seminerlere, eğitimlere yalnızca işçi olduğumuzdan dolayı katılamamaktayız. Bu tip organizasyonlara katılma taleplerimiz memur olmadığımızdan dolayı kurum tarafından reddedilmektedir. Biz üniversite mezunu işçiler arasında, başka bir kuruma tayin ve atama durumu olmadığından eşlerinden ve çocuklarından ayrı yaşayanlar bulunmaktadır. Bugüne kadar verilen her türlü görevi layıkıyla yerine getiren üniversite mezunu işçileri memuriyet kadrolarına alarak haksızlığın önüne geçilmelidir. Böylelikle yapılan haksızlık uzun bir aradan sonra düzeltilmiş ve aynı eğitimi almış  personeller arasındaki farklılıklar da kalkmış olacaktır. Üniversite mezunu işçiler olarak, gerekli yasal düzenlemenin yapılarak statü değişikliği ile memur kadrolarına geçmemiz gerekliliğini ve mağduriyetimizin giderilmesi hususunu;

Saygılarımızla bilgilerinize arz ederiz.

Haberler

1. FATMA KURDOĞLU 27.11.2020 03:56
    27.11.2020 03:56
    Memur kadrosu istiyoruz.
  2. Cihan Hoştürk 25.11.2020 11:46
    25.11.2020 11:46
    Odacılar ile ilk okul ve orta okul mezunları ile aramızda hiç bir fark yok liyakat yok inşallah bu kampanya başarılı olur.
  3. Mine Sarı 23.11.2020 06:55
    23.11.2020 06:55
    #bizüniversiteliisciler Bir an önce memur kadrolarına geçirilmek istiyoruz hakettiğimiz ünvan ve kadroda olmak bizim hakkımızdır

${error.firstName}