Üniversite mezunu işçilere memurluk istiyoruz imza kampanyası

Kampanyayı başlatan Gülderen
19.09.2020

Bilindiği üzere Kamu Kurum, Kuruluşlarında, Belediyelerde ve KİT'lerde işçi ve memur statüsündeki personeller ile işler yürütülmektedir. Memur statüsünde değerlendirilenler unvanlarını kullanmakta ve çalıştıkları yerlerde şef, müdür, müdür yardımcısı gibi makamlara yükselebilmektedirler. Buna karşın işçi statüsünde değerlendirilenler ise terfi ve görevde yükselme gibi özlük haklarından faydalanamamaktadırlar. Üniversite mezunu olmamıza rağmen işçi statüsünde olduğumuzdan dolayı çalıştığımız kurum bizi istediği yerde ve pozisyonda işçi olarak çalıştırmakta bununla birlikte memur statüsünde çalışan personeller ise meslek ve unvanı gereği olan müdürlüklerde ve pozisyonlarda çalışmaktadırlar. Üniversite mezunu işçiler olarak tayin, nakil, geçici görev gibi özlük haklarından faydalanamadığımız gibi mesleğimiz konusundaki toplantılara, seminerlere, eğitimlere yalnızca işçi olduğumuzdan dolayı katılamamaktayız. Bu tip organizasyonlara katılma taleplerimiz memur olmadığımızdan dolayı kurum tarafından reddedilmektedir. Biz üniversite mezunu işçiler arasında, başka bir kuruma tayin ve atama durumu olmadığından eşlerinden ve çocuklarından ayrı yaşayanlar bulunmaktadır. Bugüne kadar verilen her türlü görevi layıkıyla yerine getiren üniversite mezunu işçileri memuriyet kadrolarına alarak haksızlığın önüne geçilmelidir. Böylelikle yapılan haksızlık uzun bir aradan sonra düzeltilmiş ve aynı eğitimi almış  personeller arasındaki farklılıklar da kalkmış olacaktır. Üniversite mezunu işçiler olarak, gerekli yasal düzenlemenin yapılarak statü değişikliği ile memur kadrolarına geçmemiz gerekliliğini ve mağduriyetimizin giderilmesi hususunu;

Saygılarımızla bilgilerinize arz ederiz.

Haberler

1. Murat bıyıklı 18.09.2020 14:18
    18.09.2020 14:18
    8 yıllık fakülte ve master mezunu bir antrenörüm ama işçi statusunde 2700 tl almaktayim yukselmem yok
  2. Rabia Söyleme 18.09.2020 06:41
    18.09.2020 06:41
    Aynı bölümden mezun olup, aynı işi yapmamıza rağmen özlük haklarımız çok faklıdır. Aile bütünlüğümüz malesef yok.Bu nedenle üniversite mezunu işçilere memurluk istiyoruz.
  3. Feray Karslı 18.09.2020 06:35
    18.09.2020 06:35
    4 yıllık lisans eğitimi , ardından 3 yıl yüksek lisans eğitimi aldığımız halde; aynı işi yaptığımız ,aynı fakülteden mezun olduğumuz ve hatta yüksek lisans eğitimi almayan meslektaşlarımızdan düşük ücretle ve düşük konumda çalışmaktayız. Çalışma saatlerimiz diğerlerine göre fazla olmakla birlikte kalifiye olmanın hiçbir avantajından faydalanamamaktayız! Bu haksızlığın biran önce giderilmesini talep ediyoruz...

${error.firstName}