Üniversite mezunu işçilere memurluk istiyoruz imza kampanyası

Gülderen bu kampanyayi baslatti.

Bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşlarında işçi, memur ve sözleşmeli memur statüsünde personelle işler yürütülmektedir. Memur ve sözleşmeli memur statüsünde değerlendirilenler unvanlarını kullanmakta ve çalıştıkları yerlerde şef, müdür, müdür yardımcısı gibi makamlarda bulunmaktadırlar. Buna karşın işçi statüsünde değerlendirilenler ise terfi ve görevde yükselme gibi özlük haklarından faydalanamamaktadırlar. Üniversite mezunu olmamıza rağmen işçi statüsünde olduğumuzdan dolayı çalıştığımız kurum bizi istediği yerde ve pozisyonda işçi olarak çalıştırmakta bununla birlikte memur ve sözleşmeli memur personeller ise meslek ve unvanının gereği olan müdürlüklerde ve pozisyonlarda çalışmaktadırlar. Üniversite mezunu işçiler olarak tayin, nakil, geçici görev gibi özlük haklarından faydalanamadığımız gibi mesleğimiz konusundaki toplantılara, seminerlere, eğitimlere yalnızca işçi olduğumuzdan dolayı katılamamaktayız. Bu tip organizasyonlara katılma taleplerimiz memur olmadığımızdan dolayı kurum tarafından reddedilmektedir. Biz üniversite mezunu işçiler arasında, başka bir kuruma tayin ve atama durumu olmadığından anne ve babalarından, eşlerinden ve çocuklarından ayrı yaşayanlar bulunmaktadır. Bugüne kadar verilen her türlü görevi layıkıyla yerine getiren üniversite mezunu işçilere, bugünlerde gündemde olan sözleşmeli memurların memurluğa geçirilmesi ile ilgili yasa tasarısı ile hak ettikleri memur kadrolarının verilmesini ümit etmekteyiz. Böylelikle yapılan haksızlık uzun bir aradan sonra düzeltilmiş ve aynı eğitimi almış ve aynı işi yapan personeller arasındaki farklılıklar da kalkmış olacaktır. Üniversite mezunu işçiler olarak, gerekli düzenlemelerin yapılarak memur kadrosuna geçmemiz ve mağduriyetimizin giderilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.

• 19.03.2019 15:03

http://www.universiteliisciler.com/forum/ Linkine tıklayarak Üniversiteli İşçiler Forumunu ziyaret edebilirsiniz.
  • ${item.date}

${ item.title }

199 Yorum

1. İsmail ö.
    17.05.2019 20:50
    İktisat fakültesi mezunuyum adım memur değil işçi olduğu için kurumumda 2. Sınıf insan muamelesi görüyoruz. İş güvencemizin olmaması idarecileri mutlu ediyor.
  2. Fatih Eken
    17.05.2019 19:51
    Karabük İli karabük belediyesi su ve kanalizasyon biriminde 4 yıllık lisans mezunuyum ve işçi olarak çalışıyorum.kendi özgür irademle imzalıyorum ve destekliyorum.
  3. Duygu Esmertaş
    16.05.2019 09:13
    Üniversiteli işçiler olarak eşit işe eşit hak talep ediyorum. Tayin,maaş,görevde yükselme gibi maliyetsiz olan bu haklarımızın bir an önce gelmesini rica ederim.
  4. ${item.displayName}
    ${item.date}