Siirt Üniversitesi'nde Yaz Okulu ve Üstten Ders Alma( Erken mezun olmak istiyoruz.) imza kampanyası

Kampanyayı başlatan azat ertaş
05.03.2021 Siirt İli , Türkiye

Siirt Üniversitesi'nde Yaz Okulu Yönergesi ve Sınav Yönetmeliklerini incelediğimizde: 1-) Yaz okulunun üniversite bünyesinde aktif olmadığını;ancak başka üniversitelerden ders ve kredi kriteleri uyumlu olduğu taktirde SADECE öğrencinin bulunduğu yarıyıldan veya alttan ders alabildiğini, ÜSTTEN DERS ALAMADIĞINI, 2-)Eğitim-öğretim yarıyıllarında üstten ders alma imkanının öğrenci genel not ortalamasının 80 veya üstü olması durumunda bir üst dönemden, sadece 2 ders alınabildiği;ancak bunun öğrenciye hiçbir fayda sağlamadığı görülmektedir. Şöyleki, bir öğrenci 3. yarıyılda 80 veya üstü ortalamayı yakaladığı taktirde;4. yarıyılda 2 ders alacak ve 4. yarıyılda daha önceden almış olduğu 2 dersi almayacak ve 4. yarıyılda gerekli ortalama şartlarını yine sağlaması durumunda 5. yarıyıldan 2 ders alacak ve 5. yarıyıla geldiğinde daha önce almış olduğu 2 dersi almayacak,...sonuçta bu öğrenci 7. yarıyıla kadar gerekli ortalama şartlarını sağladığında ancak ve ancak bir üst dönemden 2 ders alarak son dönem yani 8. döneme 2 ders eksik alarak girecektir. Anlaşıldığı üzere yönetmeliğin öğrenciye erken mezun olma adına hiçbir faydası olmamaktadır; aksine bu durum öğrencinin, her dönem 2 ders fazla almasıyla ders yükünü tüm eğitim-öğretim dönemlerine yansıtmaktan başka bir şeye yaramadığı görülmektedir(2 yıllık yüksekokullarda 4 dönemin olduğu düşünüldüğünde, aynı şeklide normların olumlulu bir yanı yoktur.). Biz öğrencilerin bu durumlar karşısında öğrencilerin en çok tercih ettiği,ülkemizdeki önde gelen üniversiteler ile yakın çevremizdeki köklü üniversitelerden Van Yüzüncü Yıl üniversite'si ve Dicle Üniversite'lerini incelediğimizde: 1-) Yaz okullarının aktif olduğunu ve üstten ortalama 12 krediye kadar ders alınabildiğini, 2-) Eğitim-öğretim yarıyıllarında, 3. yarıyıldan itibaren genel not ortalamasının 75-80 olması durumunda; öğrencinin yarıyılda okuduğu dersler ile birlikte toplam 40 krediye kadar ders alabildiklerini(Derslerin çakışması durumunda, aynı fakültenin farklı bölümleri ile diğer fakültelerin bölümleri arasında, derslerin kredileri uyuşması durumunda alınabildiği) görülmüştür. SİİRT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ OLARAK TALEPLERİMİZ, YUKARDA BAHSE KONU VERİLER DOĞRULTUSUNDA: 1-) Yaz okulunun, okulumuzda aktifleşmesi;ancak yeterli öğretim kadrosu oluşmaması olasılığına karşıllık veyahut başka illerde ders almak isteyecen öğrencilerin olması durumlarının göz önünde bulundurulduğunda, ders içeriklerinin ve kredilerinin uyuşması şartıyla farklı üniversitelerden, ÜSTTEN 12 krediye kadar ders alabilmeyi, 2-)Eğitim- öğretim döneminde 3. yarıyıldan itibaren gerekli ortalama şartları sağlandığında (uygun görülürse 75-80 veya üstü olabilir), üst dönemden( Yığılmaları engellemek adına bir üst dönem şartı kaldırılmalı, öğrenci istediği dönemden ders alabilmeli), yarıyılda gördüğümüz dersler ile birlikte toplam 40 krediyi geçmeyecek şekilde ders alma imakanı bizlere verilerek okulu erken bitirme imkanı olmalıdır. SONUÇ: Tüm bu imkanlar elverişli hale getirildiğinde, bölümlerimizden erken mezun olma durumu söz konusu olacaktır. Böylece üniversitemizin mezun-atanma oranı artacak, öğrenci arkadaşlarımızın çevreleriyle olan ilişkileri ve sosyal medya imkanlarıyla bu fırsat yayılacak ve üniversitemize olan ilgi artacak ve en önemlisi öğrencilerimiz bölümlerini sadece bitirmek için değil notlarını da yüksek tutmak için bir çaba içerisine gireceğinden derslerine daha fazla önem veren kalifiyeli mezunlar vermiş olacağız.Üniversiteöğrencileri olarak buradan SAYIN REKTÖRÜMÜZ Prof. Dr. Nihat Şındak ve değerli hocalarımıza saygıyla duyuruyoruz.

1. MOHMMAD ABD ALGWAD 21.02.2021 17:12
    21.02.2021 17:12
    Erken bitirmek istiyorum bu yüzden üstten ders alma ve yaz okulunun olması kararım
  2. Şeyhmus doğan 21.02.2021 12:37