KPSS-B GRUBU (lisans, önlisans, ortaöğretim mezunlarının katıldığı düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar) SINAVLARININ HER YIL YAPILMASI imza kampanyası

Kampanyayı başlatan Mehmet
19.04.2024 Ankara , Türkiye

KPSS B GRUBU ADAYLARI ORTAK BİLDİRİSİ

Yıllardan beri süregelen, KPSS B grubu kadrolarına 2 yılda bir sınav yapılması büyük bir kitle üzerinde tarifsiz bir mağduriyet oluşturmaktadır. Sınav döneminde yaşanan en ufak bir aksilik B gurubu adaylarının 2 yılına mal olmaktadır.

Örneğin; 2020 yılı Pandemi döneminde öğrenciler, yaşanan sıkıntılardan dolayı sınavlarına adapte olamamıştı ve 2020 yılında sınava giren öğrencilerin bir çoğu mağdur olmuştu. Diğer 2021 yılında tekrar sınava girebilen A gurubu öğrenciler, sadece 1 yıl kaybetmişti fakat KPSS B gurubu adaylarının 2 yılına mal olmuştu.

KPSS B grubu adayları olarak bizler, diğer KPSS adaylarına olduğu gibi KPSS B grubu adaylarına da her yıl sınava girme hakkının verilmesini arzu ediyoruz. TBMM'de bizleri temsil eden değerli milletvekillerimizin ve saygıdeğer hükümet yetkililerimizin, milyonlarca memur adayını ve bu adayların ailelerini yıllardan beri mağdur eden bu sistemi revize ederek bu mağduriyete son vereceklerine inancımız tamdır.

Ankara, Türkiye