HAYVANAT BAHÇELERİ İSTİSMARDIR ! KAPATILSIN ! imza kampanyası

Kampanyayı başlatan Meltem Coşkun
14.10.2019

HAYVANAT BAHÇELERİ İSTİSMARDIR ! KAPATILSIN !

Hayvanat Bahçeleri Kapatılmalıdır

Hayvanlar özgür değildir

Eğer bir hayvanat bahçesini gezdiyseniz, hayvanların genelde mutsuz olduğunu fark etmişsinizdir. Biz insanlar genelde, hayvanların zeki olmadıklarını ve duygularının bulunmadığını düşünürüz. Bu nedenle de onları kapattığımızda mutsuz olacaklarını aklımıza pek getirmeyiz. Hatta tam tersine onları vahşi yaşamın zorluklarından, belki de ölmekten kurtardığımızı ve adeta bir lütufta bulunduğumuzu düşünürüz. Oysa gerçek bu değildir. Hayvanlar zekidir ve duyguları vardır. Severler, öfkelenirler, mutlu ya da mutsuz olabilirler. Hayvanat bahçesinde onları tutsak olarak tutmak, sadece bu yönüyle bile ahlaki değildir. Neden tutsaklar ki? Suçları ne?

Hayvanlar için yeterli bir yaşam alanı yoktur

Yabani hayvanlar sürekli hareket halindedirler ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için, türlerine göre belirli bir coğrafi alana ihtiyaç duyarlar. Hayvanat bahçeleri onlara bu alanı sağlayamaz. Örneğin, hayvanat bahçelerinde yaşam alanları ortalama olarak bir aslan için 18.000 kat, bir kutup ayısı içinse 1.000.000 kat daha küçüktür.

Hayvanlar doğal yaşam alanlarında korunmalidir.

Hayvanat bahçeleri hayvan istismarıdır!

${error.firstName}
${error.lastName}