Kozan Belediye Baskani Kazim Ozgan'in Kozan Hayvanlar Barinagindaki hayvanlarin ihmali ve bakimsizlik yuzunden olmeleri yuzunden gorevden alinmasini talep ediyoruz! imza kampanyası

Kampanyayı başlatan pervin collins
19.04.2024

Kozan Belediyesi barınağında hayvanlar aç sefil durumda birbirlerini yiyorlar. Bu durum daha önce defalarca Adana Büyükşehir Belediyesine ve İl Hayvanları Koruma Kuruluna iletilmesine rağmen soruna çözüm getirilmemiştir.

Büyükşehir belediyesi oraya geçici olarak haftada veya on günde 1-2 kez giden bir veteriner görevlendirmiştir. Bu veteriner hekim tamamen göstermelik olarak kısırlaştırdığı az sayıdaki hayvanın da operasyon sonrası tedavilerini devam ettirmediği için hayvanları çoğunun öldüğü bilgileri mevcuttur.

Belediye başkanı Kazım Özgan'ın bilgisi ile geceleri toplanan hayvanlar barınağa getirilmemiş, bir kısmı yok edilmiş, bir kısmı da Ceyhan ve diğer ilçelere, otoban çevrelerine atılmıştır. Yanlışlıkla alınan sahipli köpek de yok edilince, köpek sahibi savcılığa baş vurduğunda, bu toplamacı kişiler Ceyhan Barınağına giderek bu köpeği aramışlardır.

Barınaktaki mağdur hayvanların çoğu yok edilmiştir. Mevcut hayvanlar da mama yemek yeterli verilmediği için açlıktan birbirlerine saldırmaya başlamışlardır. Gönüllüler tarafından çekilen görüntülerde köpeklerin parçalanmış hayvanı yemeye çalıştıkları açıkça görülmektedir.

Daha önce hayvanlara operasyon ve tıbbi müdahalenin bahçeye konan bir mutfak masası üstünde yapıldığı görüntülerde sosyal medyada yer almıştır.

Bu insanlık dışı ve yasaya tamamen aykırı görüntüler için, Valilik İl Mahalli İdareler Müdürlüğünden bir müfettişin görevlendirilerek Belediye Başkanı Kazım Özgan hakkında ilgili hayvan severlerin de ifadelerine baş vurularak soruşturma açılmasını talep ediyoruz.Kozan Belediye Baskani Kazim Ozgen insanlik sucu isliyorsun ve senin gorevden alinmani talep ediyoruz.

1. Fatma Nur KÜÇÜKÖZKAN 08.05.2020 12:58
    08.05.2020 12:58
    Destek
  2. Kartal T. 26.03.2020 15:10
    26.03.2020 15:10
    Kesinlikle görevden alınmalı!
  3. pervin collins 26.03.2020 13:18
    26.03.2020 13:18
    Konusamayan hayvanlarimizi koruyup sahip cikalim lutfen. Onlara zulum kotuluk edenler cezalandirilmalidirlar.