İstanbul araç trafiği ivedi çözülsün. imza kampanyası

Kampanyayı başlatan Yunus Korkmaz
25.04.2024 İstanbul , Türkiye

İstanbul araç trafiği ivedi çözülsün.

Yunus KORKMAZ, İstanbul’da trafik sorununun nedenlerini ise şöyle sıraladı;

* Birincisi İstanbul’da kentsel bir yapılaşma var. Mevcut ve sabit bir karayolu ağı var. Bazı iyileştirmeler yeni yollar yapıyoruz ama trafiğe çıkan araç sayısı o kadar çok ki dolayısıyla bu talep, kapasitenin kullanılması açısından bizi zorluyor.                       İkinci olarak, insanlar artık pandemi nedeniyle toplu taşıma tercih etmeyip özel araçlarıyla dışarı çıkmayı tercih ediyor. Özel araç sayısı ve araç satışlarında büyük gelişmeler oldu.

* İnsanların tercihleri toplu taşımadan özel araca kaymaya başladı. Bu kadar özel aracın mevcut kapasite içerisinde sorun yaratmaması mümkün değil. Kapasitenin dar olduğu noktalarda trafiğin daha erken başladığını söyleyen Yunus, “TEM’in belirli kesimlerinde özellikle Küçükçekmece bölgesindeki kapasite darlığı nedeniyle oralarda yoğunluklar başlıyor. Mahmutbey gişelerde diğer yollar göre öncelikli olarak trafik yoğunlaşıyor ve onların etkisiyle bütün kente dağılmaya başlıyor. Özellikle yolculuk talebi sabah saatlerinde kent merkezine doğru başlar ve akşam da tam tersi yönde olur. Dolayısıyla İstanbul’un tüm giriş noktalarında sabahları merkeze doğru, akşam da tam tersi bir trafikle karşılaşıyoruz.

1. Yunus Korkmaz 06.06.2021 13:24
    06.06.2021 13:24
    Bu kampanyayı imzalıyorum . İstanbul trafiğinin istanbul Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere yetkililerden ivedi çözülmesini istiyorum.

İstanbul, Türkiye